Május 9-én ünnepélyes keretek között adták át a mini bölcsődét Csengődön, mely a TOP-1.4.1.-19-BK1-2019-00032 azonosítószámú, „Mini bölcsőde építése Csengődön” című pályázat révén valósult meg. Az új intézmény létesítése célja a kisgyermekek nappali elhelyezésének biztosítása, lehetővé téve ezzel az édesanyák munkába állását. Az önkormányzat európai uniós forrásból teremtett új férőhelyeket a 0-3 éves korú gyermekek részére, a projekt támogatása pedig összesen 209 617 781 Ft volt.

Az átadó ünnepségen számos prominens vendég is részt vett, köztük Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője, Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, Kicsiny László, a Bács-Kiskun Vármegyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója, valamint a térség polgármesterei.

Az átadó ünnepségen számos prominens vendég vett részt
-Hirdetés-

Az ünnepség a középső és nagycsoportos gyermekek szavalataival kezdődött, melyeket Farmosi Annamária, Lengyel Fanni, Lőrincz Dejte, Szlama Zoltán és Tömör Márton adtak elő. Ezután következtek a köszöntő beszédek, majd az ünnepélyes szalagátvágás és az épület bemutatása.

Középső és nagycsoportos óvodás gyermekek adtak műsort

Pivarcsi Csaba polgármester az átadón elmondta, sok nehézségen mentek keresztül az építkezés során. Az építőanyagárak elszabadultak és a kivitelező is csődbe ment és emiatt veszélybe került a teljes projekt. Végül sikerült másik építőipari céget bevonni, így megvalósulhatott a csengődiek egyik nagy vágya, elkészült a bölcsőde.

Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere
Rideg László elnök köszöntőjében emlékeztetett, Bács-Kiskun vármegye minden településén megvalósult valamilyen TOP beruházás. A csengődi mini bölcsőde volt az utolsó láncszem a Terület és Településfejlesztési Operatív Programok sorában.
Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a település vezetése, élén Pivarcsi Csaba polgármesterrel bizonyított, hogy a lehetetlennek tűnő feladatot is meg tudják oldani. Arra kérte a csengődi polgárokat, hogy támogassák a folytatást és a töretlen fejlődést.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője

Az új bölcsőde tizennégy kisgyermek befogadására alkalmas, és jelentős lépést jelent a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésében, ezzel együtt a foglalkoztatás növelésében is. Emellett a beruházás négy új munkahely létrehozásával járul hozzá a helyi gazdaság fejlődéséhez. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)