Barkóczi László 10 éve tagja már a Kiskőrösi Dutra Baráti Körnek, akik 2024. május 17-19. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozót, két helyszínen: Kiskőrösön az Úttörténeti Múzeumban, és Erdőtelken a Dutra Bázison. A rendezvény fővédnöke 2024-ben is Néder Imre, az egykori VCS traktorgyár konstruktőre lesz. A tombola fődíj pedig egy Dutra UE-28.

-Hirdetés-

A baráti kör 2016-ban lett bejegyzett egyesület, azóta a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör Egyesület nevet viseli. Elnöke: Kis Zsolt, alelnökei: Ba László és Gyalog Tamás, tagjai: Belák József, Barkóczi László, Csermák Pál, Szamekné Csermák Ramóna, Gyalog Pál, Kis Zsoltné, Krecs Gábor, Major Péter, Baranyi Zsolt és Fogt Norbert.

A Kiskőrösi Dutra Baráti Kör, középen: Barkóczi László

A kiállított gépek száma az elmúlt egy évtizedben folyamatosan gyarapodott, átlépte a százat, a látogatók száma pedig közel háromezer fő körül alakul. 

Az országosan is egyedülálló rendezvényt évről évre igyekeznek minél színesebb programokkal tarkítani.

„A rendezvény megnyitóját megtiszteli jelenlétével Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László Kiskőrös város polgármestere, Néder Imre az egykori VCS traktorgyár konstruktőre és Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei elnöke is köszöntőt mond. Szombaton, az ebédet követően felvonul az összes traktor a városban. Délután kulturális programokkal készülünk az érdeklődőknek: fellép a Szivárvány Néptáncegyüttes, és a Bogárzó Citerazenekar is. Az est folyamán a zenét DJ Major szolgáltatja, aki szintén a Dutra Baráti Kör Tagja, polgári nevén Major Péter. Vasárnap szántóbemutatóval és természetesen Dutra karüsszellel (itt egy meglepetéssel) és tombolasorsolással is készülünk. Idén egy ügyességi verseny és négy húzóverseny kategória lesz, ahol megmérettethetik magukat a versenyzők. Újdonság, hogy minden kategóriában az első három legügyesebb serleget kap. Későbbi terveink között pedig egy kiskőrösi Dutra Múzeum létrehozása is szerepel” – mesélte Barkóczi László, a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör Egyesület egyik oszlopos tagja.

Barkóczi László egy Dutrában

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a XII. Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozóra, melynek programjai mindenki számára ingyenesek.

További részletek: https://www.facebook.com/kiskoroskidutrabaratikor 
A Dutra Baráti Kör megtalálható az Instagramon és már a TikTok-on is! Érdemes ott is követni őket!

Az eseményről hírportálunk is tudósítunk majd, így a fényképes beszámoló olvasható lesz a VIRA.HU-n. 

A cikkben szereplő fotókat köszönjük a szervezőknek! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira