A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület intenzív haltelepítést folytat több éve a kezelésében lévő Vadkerti-tónál. Ennek a folyamatnak köszönhetően jelentősen fejlődött a halállomány és jó fogási eredményekről lehet beszámolni.

 

-Hirdetés-

Az egyesület május 16-án egy újabb haltelepítést hajtott végre, amikor fogható, méretes, 2 kg fölötti pikkelyes és tükörpontyok kerültek a vízbe. A munkálatokról az egyesület elnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy mindezt megelőzte egy héttel korábban a szokásos tavaszi környezetvédelmi napjuk. Ennek során kitisztították a tópartot, a horgász állásokat, a kiülők elkorhadt léceit cserélték, majd lefestették azokat.

Beszámolt arról, hogy az idei évben ez már a második haltelepítése az egyesületnek, mert márciusban már került a vízbe 5 tonna háromnyaras ponty. Az egyesület szervezésében május 18-án szezonnyitó nyílt horgászversenyt tartanak. Azt szeretnék, ha a résztvevők egy haltelepítés után nagyobb eséllyel foghatnának halat.

A telepített halat egy régi partnerüknek számító cégtől, a Király és Társai Halászati Kft.-től hozták és a tagság kérésének megfelelően méretes, fogható példányok kerültek a vízbe. A mostani haltelepítés alkalmával 3 tonna ponty került elhelyezésre a vízbe, mely munkálatokat a tagság közül többen a helyszínen is megtekintettek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS