A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE együttese az idei szezonban nem tudta megismételni a tavalyi jó szereplését, hogy a legjobb négy között végezve pályára léphessenek az érmes helyekért a rájátszásban. Az együttes az élcsapatokkal szemben kevésbé volt eredményes, így a középmezőnyben végeztek.

 

-Hirdetés-

A soltvadkertiek a szezon utolsó mérkőzését hazai környezetben játszották május 16-án, amikor a kecskeméti NJE-Euroscale Group gárdájától 32-29 (16-20) arányú vereséget szenvedtek: Csernák – Borboly 6, Thiesz 10, Patai, Opauszki P. 2, Opauszki T. 2, Weppert 4. Csere: Vizi (k), Bartha 5.

Az már a találkozó lejátszása előtt biztos volt, hogy a két csapat helyezését nem befolyásolja ennek végeredménye. Az is már korábban eldőlt, hogy a soltvadkertiek a 6. helyen zárják a szezont, a kecskemétiek pedig bejutottak a legjobb négy csapat közé. Az  alapszakaszban a 3. helyet megszerezve készülhetnek a kiskunmajsai megyei döntőre. 

A mérkőzés elejétől kezdve a vendégeknél volt az előny, de hullámzó volt az eredmény alakulása, mert a 3-4 gólos kecskeméti vezetés a félidő közepére egy találatra csökkent (8-9). A hazaiak támadásban sok technikai hibát követtek el és az első félidő végére az ezek után szerzett találatokkal négygólos volt a vendégek előnye (16-20). A második félidőben lefaragta hátrányát a soltvadkerti csapat és a hajrát 27-28-ról kezdték. A mérkőzés végén azonban kimaradtak a hazai ziccerek, több hiba is volt támadásban, így a végjátékban pontosabb vendégek tudtak nyerni három találattal (29-32). Meg kell említeni, hogy a soltvadkertiek a sok hiányzó miatt mindössze egyetlen cserejátékossal tudtak kiállni a mérkőzésre és az érmes helyekért küzdő ellenféllel szemben jól helytálltak.

Ezzel az eredménnyel a soltvadkertiek a 8 csapatos bajnokság 6. helyén zártak 12 ponttal.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE edzője:

– Szerettünk volna úgy búcsúzni a bajnokságtól, hogy egy jó mérkőzést játszunk az élcsapatnak számító kecskemétiek ellen. Úgy gondolom annak ellenére, hogy nagyon szűk kerettel, igen tartalékosan tudtunk kiállni, mégis sikerült egy szoros találkozót játszanunk. A csapat ma is bebizonyította, hogy az erősebb ellenfelekkel szemben is képesek vagyunk jó teljesítményre. Próbáltuk lassítani a játékot, mivel mindössze egyetlen cserejátékosunk volt a kispadon, amely taktikánk végig működött. Többgólos hátrányunkból a végére visszajöttünk a mérkőzésbe, de az utolsó percekre elfáradtunk. Ennek tudható be, hogy többet hibáztunk, amiből a kecskemétiek jöttek ki jobban. Most pihenő következik a csapat számára. A közösség jó. Bízom abban, hogy a következő szezonra egy ütőképesebb  együttest tudunk összerakni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS