A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában szomszédvári rangadót rendeztek a kiskőrösi Revaló Pál Sporttelepen. A május 18-án lejátszott találkozó alkalmával a Kiskőrösi LC II. csapata hazai környezetben fogadta az Akasztó FC II. csapatát. A végig kiélezett küzdelmet hozó mérkőzést az akasztóiak nyerték meg egy találattal.

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II.-Akasztó FC II. 1-2 (0-1)

A Kiskőrösi LC II. csapata

Kiskőrösi LC II.: Csermák – Szedmák, Lengyel (Rimár), Sinkó, Gyurián (Füleki), Markó (Szlovák P.), Breznyán, Agócs (Szentgyörgyi), Hajós (Kriskó), Dedák, Lengvári.

Az Akasztó FC II. csapata

Akasztó FC II.: Váczi – Fésűs T., Pecznyik, Varga M., Suhajda (Szabó Sz.), Podmaniczki, Borsik, Gubán, Molnár, Szabó A. (Tóth S.), Győrfi (Végh).

A találkozó hazai mezőnyfölényt hozott, amely során az akasztóiak gyors kontratámadásokkal próbáltak veszélyesek lenni. A találkozón a vezetést a 29. percben az akasztóiak szerezték meg, amikor Suhajda Gergely visszapasszolt labdáját Varga Milán lőtte laposan a kapu bal alsó sarkába (0-1). A 35. percben a hazaiak részéről Szedmák Roland futotta le a védőket és utolsó emberként buktatta őt Gubán Dániel, amiért a vétkes játékos sárga lapot, a kiskőrösiek pedig tizenegyest kaptak. A büntetőt Gyurián Gábor végezte el, akinek nagyerejű lövése a felső lécről pattant ki, így kimaradt a hazaiak lehetősége az egyenlítésre. A második félidő elején az 50. percben tovább növelte előnyét az akasztói csapat, amikor Varga Milán erős lövése kipattant a hazaiak kapusáról Csermák Dávidról és a labda a középen álló Suhajda Gergely elé került, aki közelről megszerezte a vendégek második gólját (0-2). A 79. percben a kiskőrösiek újabb büntetőhöz jutottak, amikor Szedmák Rolandot buktatta gólhelyzetben a vendégek kapusa Váczi Szabolcs, aki ezért sárga lapot is kapott. A tizenegyest Füleki Antal végezte el és nagyon magabiztosan lőtte a labdát a bal alsó sarokba (1-2). A hátralévő időben beszorította ellenfelét kapuja elé a kiskőrösi csapat. Voltak helyzetei is, de egyenlíteni már nem tudtak. Meg kell említeni, hogy a sok hazai gólhelyzet mellett a második félidőben az akasztóiak részéről Tóth Sándor és az utolsó percben Varga Milán is a kapufát találta el.

Az akasztóiak nagyon fontos győzelmet arattak, amivel már biztos, hogy a második helyen zárnak, a kiskőrösiek pedig egy jó szezonzárással még akár a harmadik helyet is megszerezhetik.
Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-A két csapat mérkőzése minden esetben rangadó, melyen szerettünk volna nyerni. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de hibáztunk a büntetőnél, ziccereket hagytunk ki, ami nem fér bele egy ilyen rangadóba bűntetlenül. Az ellenfelünk ma hatékonyabb volt a kapu előtt, ezért nyerni tudtak. Fölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében, de a befejezésnél pontatlanok voltunk. A hátralévő fordulókban már több bravúr kellene ahhoz, hogy a végére odaérjünk a harmadik helyre.

Podmaniczki Dénes – Akasztó FC II. játékosa:

-Gratulálok a Kiskőrös csapatának, mert ma is megmutatták, hogy jó teljesítményre képesek, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk ellenük. Brusztos, küzdelmes, nehéz találkozón vagyunk túl, amelyen a szerencse mellénk szegődött néhány helyzetben. Úgy gondolom, hogy az első csapatból visszajátszó Varga Milán ma nagyon sokat segített nekünk és döntő szerepe volt a góljainkban. A végeredményt is jelentősen befolyásolta, hogy a kiskőrösiek az első büntetőjüket kihagyták. A kétgólos vezetésünk tudatában az eredmény tartására törekedtünk, a végére azonban nagyot kellett küzdenünk, hogy kiharcoljuk a győzelmet. A játék képe alapján talán a döntetlen igazságosabb lett volna, de egy kis szerencsével sikerült nagyon fontos győzelmet aratnunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS