Mindenki tapasztalja, hogy az okostelefonok mennyire átalakítják az életünket. Igy van ez a vendéglátóiparban is, hiszen például az ePénztárgép applikáció ingyenes, egyszerű a használata és jelentősen megkönnyíti a munkát.

Tehát az ePénztárgép applikáció (app) egy Androidos eszközre telepíthető ingyenes szoftver, amellyel „felokosíthatod” meglévő online pénztárgéped. További előnye, hogy kiegészítőket vásárolva hozzá ez az app képes lesz NTAK adatküldésre, vagy cikkelemes értékesítésre is.

-Hirdetés-

Ráadásul akár ingyen is letölthető az ePénztárgép applikáció.

Az ePénztárgép applikáció telepítése

Az applikáció a szokott módon tölthető le a Google Play áruházából és egy nyomtatóval kiegészítve máris teljes értékű eszközt kapsz. Ezzel megfelelhetsz a nyugtaadási kötelezettségednek, de nagyobb forgalom esetén azért lehet, hogy ennél többre lesz szükséged.

A szoftver telepíthető Android 9, vagy annál nagyobb verzió számú telefonra vagy tabletre, de van olyan megoldás, hogy a bankkártya terminálra telepíted rá. (Kérhetsz ehhez segítséget a szakembereinktől).

Így aztán egy adóügyi nyomtatóval kiegészítve kiállíthatsz nyugtát vagy számlát és fizethetnek nálad bankkártyával is. Ha összekapcsolod az online pénztárgépeddel bluetooth -on keresztül, akkor további funkciókat is hozzá tudsz adni ehhez a kész „fizetési rendszerhez”.

Lássuk a rendelhető kiegészítő szolgáltatásokat:
  • NTAK Base adatküldés
  • SMART funkció cikkelemes értékesítéshez
  • SoftPOS bankkártya terminál (applikációba integrált POS terminál)
  • QR kódos fizetés (AFR) (azonnali átutaláson alapuló elektronikus fizetési megoldás)

Arra is érdemes odafigyelned, hogy az így kialakítandó fizetési megoldásod milyen pénztárgéppel és adóügyi nyomtatóval lesz kompatibilis.

Azonnal tapasztalni fogod, hogy az életedet mennyire megkönnyíti: elvégezhető a pénztárgépen az app-ból vezérelve az összes műveletet, amelyet eddig a telepített pénztárgéphez rohangálva végeztél el.

Ma már megszokott dolog, hogy mindent az okostelefonról intézünk. Itt nézzük meg az időjárást (van még aki az ablakon is kinéz), intézzük a bankügyeinket, üzeneteket váltunk, hozzáférünk a világ minden híréhez, információjához, használjuk a beépített navigációt, stb.

Az applikáción keresztül egyszerű lesz a napnyitás, zárás, értékesítés, pénz ki- és befizetés. A sztornózás is gyorsá és egyszerűvé válik.

Az ePénztárgép app-nál a méret is számít.

Természetesen egészen más fizetési és pénztári nyilvántartó rendszere van egy kisboltnak és egy hatalmas kerthelyiségnek. De ha ügyesen csinálod, akkor a rendszer a vállalkozásoddal együtt bővíthető, fejleszthető és nem kell mindig mindent újra megtanulnod és megszoknod.

Ma már minden online kasszát üzemeltető vállalkozónak törvény által előírt kötelessége, hogy  elektronikus fizetési lehetőséget biztosítson a vásárlói részére. Az is előírás, hogy azonnali adatszolgáltatásra képes fizetési és pénzügyi nyilvántartó rendszert kell működtetned. Szerencsére a technika, az informatika legújabb megoldásai jelentős mértékben megkönnyítik ezeknek a szigorú – és valljuk be, hogy – akár tíz éve még elképzelhetetlen előírásoknak történő megfelelést.

Ma egy vállalkozónak nem csak a vállalkozás tevékenységében kell jártasnak lennie, hanem a legújabb, olcsó és a munkát jelentős mértékben megkönnyítő pénzügyi, informatikai megoldásokat is naprakészen kell ismernie.

Írta: G.D.
Kiemelt kép: Pexels

MEGOSZTÁS
Írta: vira