A Kiskőrösi LC szervezésében rendezték meg május 18-án az V. Déli-Régió Gyermekliga záró fordulóját a Revaló Pál Sporttelepen. A küzdelmekben szerepelt a kiskőrösi U7-es csapat is, amely szép eredményt elérve, nagyot hajrázva bronzérmet szerzett a tavaly nyár óta tartó bajnokságban.

V. Dél-Régió Gyermekliga – U7 korosztály végeredménye:

1. LUA Baja 77 pont
2. ASE Paks 69 pont
3. Kiskőrös LC 31 pont
4. PMFC 31 pont
5. Méhecskék SE 20 pont

-Hirdetés-

Az U7-es bajnokság gólkirálya a kiskőrösi Frank Soma lett 71 találattal.

Az V. Dél-Régió Gyermekligában szereplő Kiskőrösi LC U7, U8-as és U9-es csapata
-Mióta dolgozol edzőként ezzel a korosztállyal? – kérdeztem dr. Frank Gábort, a Kiskőrösi LC U7-es csapatának edzőjét.

-Különleges a kapcsolatom a kiskőrösi labdarúgással, hiszen 2021 nyarától az összes U7-es edzésen részt vettem, de csak mint apuka, hiszen a fiam Soma 4 évesen itt kezdte az alapokat. Nekem éppolyan nagy élmény volt átélni Pásztor Gyula bácsi edzéseit, mint a srácoknak. Megszerettem a közeget, amit Gyula bácsi megteremtett. Idővel – mivel magam is szakképesítéssel rendelkező edző voltam – Gyula bácsi néhányszor a helyettesítésre is megkért, amit mindig szívesen vállaltam. 2024 januárban nem tudta tovább folytatni az edzői teendőket és ekkor kért fel az egyesület vezetése a feladatra.

-Hogyan zajlanak az edzések?

-Sokat játszunk, játékosan tanulunk a srácokkal. Fontos szempont, hogy jól érezzük magunkat edzés közben. Próbálom őket felkészíteni bizonyos szituációkra is. Ami a szépsége a dolognak, hogy mindezt az ő nyelvükön kell elmondani, a képzeletvilágukat kell segítségül hívni. Szerencsére ebben az életkorban egy szivacs módjára működik az agy, bármit képesek elsajátítani.

-A csapat eredményeit, hogyan értékelnéd?

-Ki kell emelnem, hogy ennél a fiatal csapatnál nem vagyunk eredménykényszerben. Ebben az életkorban csak az számít, hogy élvezzék a focit a gyermekek, jókedvvel jöjjenek edzésre, legyen igényük a mozgásra, a barátokra, a rendszerességre. Fontos, hogy legyen önbizalmuk cselezni és a lehető legtöbbet megmutatni magukból. Az U7-es korosztály a környező kisebb települések csapataival a Bozsik tornákon találkozik, idén azonban a Kiskőrösi LC benevezte a csapatot az U7-es Déli Régiós Gyermekliga bajnokságba is. Ebben a sorozatban kimondottan erős csapatokkal találkoztunk háromhetente, mégpedig a Baja, Kalocsa, Paks és Pécs hasonló korú gyerekeivel. Ez egy jelentős sorozat, amelybe mi fokozatosan erősödtünk bele. Az ősszel szerzett 10 pont után tavasszal meg sem álltunk 31-ig! Büszkén mondhatom, mostanra elértük, hogy minden résztvevő csapattal felvettük a versenyt, sok szép sikerben volt részünk.

dr. Frank Gábor és fia Soma
-A fiad, Soma a sorozat gólkirálya lett 71 góllal. Minek köszönhető ez a gólerős játéka?

-Korai még bármit mondani erről. Ő egy nagyon tehetséges gyerek, aki kellő szorgalommal rendelkezik ahhoz, hogy sokra vigye. A saját szintjén óriási munkát végez, hogy majd egyszer magasabb szinten szerepelhessen. Ebben én úgy tudom segíteni őt, hogy én is rendszeresen képzem magam, tanulok, figyelek bizonyos sportági munkafolyamatokat, illetve kitalálok új dolgokat, amitől folyamatosan fejlődhet.

-Vannak még hozzá hasonló tehetségei a kiskőrösi labdarúgásnak?

-A nevelő munka egy évekig tartó folyamat, nem szabad kapkodni. Vannak kimondottan tehetséges gyerekeink, ami egy jó alapnak tekinthető. Néhányan a győztes mentalitással is rendelkeznek, ami elengedhetetlen, hogy valakiből jó labdarúgó legyen és ők előre húzzák a többieket is. Hosszútávon a kitartás sokat fog számítani. Összességében nem aggódom a jövő miatt, sok szép sikerben lesz még közösen részünk.

-Hogyan lehet hozzátok csatlakozni?

-Minden héten hétfőn, szerdán és pénteken tartunk edzést 16.30-tól a Revaló Pál Sporttelepen. Szeretettel várunk minden focizni szerető gyermeket!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS