2024. május 21-én délelőtt Hangszervándor – Hangszerek a világ négy égtájáról – Hangszerbemutató címmel tartott ingyenes előadást Fejér Simon Pál zenész, dalszerző a nagysikerű Lengemesék c. animációs film zeneszerzője Soltvadkerten a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár színháztermében.
 
A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI alsósai, illetve további érdeklődők egy különleges hangszerbemutatónak lehettek szem- és fültanúi, melyben a főhős Shiriki, az indián fiú világkörüli útján keresi azt a csodás hangszert, melynek hangjától könnyekre fakad az ég.
 
Telt ház mellett tartotta meg előadását Fejér Simon Pál zenész, dalszerző
Fejér Simon Pál a Föld különböző népeinek hangszeres és énekes világába adott betekintést 60 percben. Előadása által rácsodálkozhattunk arra – a teljesség igénye nélkül – milyen színes és sokféle Földünk zenei kultúrája. Rengeteg érdekes, szokatlan és sokak számára kevésbé ismert hangszert hallhattunk megszólalni Simon által. 
Találkozhattunk afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhrannal, de hallhattunk mongol torok éneket, lófejes hegedűt, vagy sakktáblából készült cigarbox blues gitárt. 
 
Egy mongol népi hangszer, a morin khör avagy lófejes hegedű is megszólalt
A műsor végén a lelkes ifjúság ki is próbálhatta a sok érdekes hangszert. 
 
A sakktáblából készült cigarbox blues gitár sok kisgyermek tetszését elnyerte
A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg. 
A fotón látható összes hangszert megszólaltatta az előadó
A zene, a világ közös nyelve! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS