Ma délelőtt Kalocsa után Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülővárosában, a költőóriás szülőháza előtt tartott beszédet Magyar Péter, akit megközelítőleg háromszázan hallgattak élőben, azonban közösségi oldalán videói alatt már több mint tízezer megtekintés látható. Az összegyűlt közönség köszöntését követően virágot helyezett el a Petőfi szülőháznál, majd Petőfi Sándor: Az Alföld című versét szavalta el beszéde nyitányaként.

Többen ajándékkal köszöntötték
-Hirdetés-

Ismertette, hogy Bács-Kiskun vármegye a 13. a sorban, ahova eljutottak a negyedik héten, és körülbelül a 125. település, amit meglátogattak ez idő alatt. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban: „bármit is hazudik a propaganda, napról napra egyre többen vagyunk”.

„A magyar emberek nem félnek! A magyar emberek nem félnek! A szellem kiszabadult a palackból és már nem lehet visszazárni!. A magyar embereknek eszébe jut az a gondolat: „Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!” – harsogta demonstrációja kezdetén.

Magyar Péter egy kisteherautón állva szólt az emberekhez 

Elmondta, hogy szerinte Kiskőrösön is hasonló problémák vannak, mint szerte az országban. Egy helyi férfi is arról panaszkodott neki, hogyha nem dolgoznának még mindig a 70 éves orvosok, akkor be lehetne zárni szinte minden magyar egészségügyi intézményt. Elmondása szerint ebben a vármegyében több mint 35 betöltetlen háziorvosi praxis van. Van olyan szakrendelés, amire hónapokat kell várni. Hozzátette ugyanúgy jellemzi ezt a vidéket az elvándorlás, melyet számszerűsített is „majdnem egymillió honfitársunk él és próbál boldogulni Nyugat-Európában, míg több tízezer magyar gyermek születik külföldön.” Kiürül a magyar vidék, hangsúlyozta.

„220 000 lakatlan, részben romos épület van magyar falvainkban, és szépen lassan a kisvárosok is elnéptelenednek. Pár napja jártam Csongrádon, egy nagy múltú településen, ahol 10 éve még 25 000-en laktak, ma 12 000-en. 200 ember hal meg ott évente és 80 gyermek születik. És van nekünk egy kormányunk, amely családbarátnak és vidékbarátnak, és kereszténynek hazudja magát. 20 éve léptünk be az EU-ba. Micsoda várakozással voltunk a csatlakozás iránt. Azt hittük, hogy végre a hazánk, amiért az őseink harcoltak, amiért Petőfi Sándor is harcolt, visszakerül oda, ahova igazán való. Végre egyszer a be nem váltott ígéretek földje leszünk. Jó esély volt erre, éltanulóként csatlakoztunk az Európai Unióhoz, és azóta érkezett hozzánk 40 000 milliárd forint. Ez kétszer annyi pénz, mint amennyiből a porig bombázott Németországot a világháború után újjáépítették, akik létrehozták Európa máig legerősebb gazdaságát. Míg minket az elmúlt 20 évben Európa második legszegényebb és legkorruptabb országává tettek. Ma Magyarországon szinte nem működik az állam semmilyen területen.”

Majd a záportározók létesítésével kapcsolatos pályázatokat kritizálta. Elmondta azt is, hogy az elmúlt 20 évben 17 ezer milliárd forint érkezett a mezőgazdaságra.

„Azt mondják, hogy Magyarország egy agrárország, és valóban. Minden adottságunk megvan ahhoz, hogy kétszer, háromszor annyi élelmiszert állítsunk elő, mint amennyire szükségünk van. Hol tartunk? Amikor Szabolcsban jártam, a magyar zöldségesnél lengyel almát lehetett kapni. Az almatermesztés egykori központjában. Hogyan jutottunk ide?” – tette fel a költői kérdést.

Véleménye szerint nem a külföldi multicégeket kellene kiszolgálni, hanem a magyar embereket kellene támogatni. Olyan agrár szervezetekre lenne szükség, mely a magyar gazdálkodókat képviselné. Megbotránkozva mesélte, hogy a kormány megharmadolta a gazdák számát, míg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Fidesz meghosszabbított keze.

Majd a jelenlegi kormánypolitikát több ponton kritizálta. Kihangsúlyozta, hogy egy demográfiai katasztrófa felé halad az ország, ha nem történik valódi változás. Ha nincs kiszámítható jövőkép, akkor le fog állni a magyar gazdaság és összeomlik minden. Szerinte a CSOK is csak arra volt jó, hogy felvigye az ingatlanok árát, pont annyival, mint amennyi az állami támogatás.

A gazdasági migránsok behozatalát is egy veszélyes ágensként nevezte meg. Véleménye szerint a kormány így akarja megoldani a demográfiai problémákat. Majd az akkugyárak létesítésével járó környezetvédelmi kockázatokat is szóvá tette.

Eztán a kormánypropagandával kapcsolatos nézeteit fejtette ki:

„A háború nem játék, Magyarországon senki nem háborúpárti. Senki nem akar fegyvereket. Senki nem akar illegális migránsokat. 1309 milliárd forintot költöttek 5 év alatt propagandára, míg az én lejáratásomra több, mint 2 milliárd forintot költött a kormány két hónap alatt. Amit én szégyellek, mert ennek a pénznek mindenhol jobb helye lett volna.”

Büszkén jelentette ki, hogy az 1 hónapos Tisza Pártnak már legalább 1,5 millió szavazója van.

„2024. június 9-én sorsdöntő választás lesz” – hangsúlyozta. Jövő iránti bizodalmát is kifejezte ezzel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hogy olyan eredményt fognak elérni, ami még innen a városházáról is látszani fog. „És miután lesz egy országgyűlési választás és visszavesszük a hazánkat, akkor nagyon sűrű lesz az első 24 óra”  – jelentette ki. 

Majd választási programjukat ismertette. Az egyes pontok nem mindegyike hangzott el ma délelőtt, azonban közösségi oldalán korábban részletesen közzétette:

„Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől:

  • azonnal duplájára emeli a családi pótlékot
  • megemeli a 420 ezer legalacsonyabb ellátásban részesülő idős honfitársunk nyugdíját
  • megemeli az ápolók és a szociális területen dolgozók bérét
  • 5 %-ra csökkenti a zöldségek és gyümölcsök és az egészséges alapvető élelmiszerek ÁFA-ját
  • részletes hazaváró programot hirdet a több, mint félmillió külföldön élő honfitárs hazacsábítására
  • hazahozza Brüsszelből a hazánknak járó uniós ezermilliárdokat
  • falu rehabilitációs programot hirdet
  • visszaadja a tanári pálya megbecsültségét, az oktatás- és a tankönyvválasztás szabadságát
  • módosítja az Alaptörvényt, csak két ciklusig (8 évig) lehet valaki országgyűlési képviselő és miniszterelnök
  • csatlakozik az Uniós Ügyészséghez
  • megszünteti a propaganda minisztériumotés létrehozza az egészségügyi-, oktatási- és a környezetvédelmi minisztériumot
  • visszaadja a közmédia függetlenségét, betiltja a propagandát
  • valódi családtámogatást hirdet, támogatni fogja az egyszülős és a beteg gyermekeket nevelő családokat
  • nem a multi cégeket és a milliárdos agrár cégeket, hanem a kis- és közepes vállalatokat és a családi gazdálkodókat fogja támogatni
  • átalakítja a végrehajtást
  • megnyitja az ügynökaktákat
  • felülvizsgálja a devizahitelesek ügyét
  • visszahozza a KATA adózást
  • felülvizsgálja a hazánk számára előnytelen nemzetközi szerződéseket
  • valódi gyermekvédelmi reformot hajt végre
  • a lehető legtöbb forrást az egészségügyre és az oktatásra fordítja

A TISZA párt valódi társadalmi békét teremt és betemeti a mesterségesen létrehozott árkokat magyar és magyar közt.” – Magyar Péter korábbi bejegyzése a Facebookon. 

Hangsúlyozta, hogy nem azt kérik, hogy szavazzanak Gyurcsány, vagy Orbán ellen, hanem hogy szavazzanak valamire, egy másfajta jövőre, ami számon kérhető. Majd az emberek segítségét kérte azzal kapcsolatban, hogy legyenek aktívak mindenhol és mondják el, hogy van valós alternatíva.

„A politika lehet szép, hasznos és lehet igazságos” – tette hozzá.

Meglepődve mesélte, hogy ledöbbent, amikor megtudta, hogy Kiskőrösön, egy ekkora településen csak egy polgármester-jelölt van. Viccesen megjegyezte, ha ez 5 év múlva is így lesz, akkor ideköltözik és ő is indul.

Beszéde végén háláját fejezte ki a kiskőrösi embereknek és arra buzdította őket, hogy június 8-án vegyenek részt minél többen faültetésükön. Abban bíznak, hogy mire ez a fa, „az ország fája” árnyékot ad, addigra már egy teljesen más hazában, országban fogunk élni.

Azt kérte az emberektől, hogy ne féljenek, bízzanak egymásban! Fogják meg egymás kezét és emeljék fel, kifejezve ezzel is, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem a Döbrögik, hanem a Petőfi Sándorok a 48-as hősök és az ’56-osok hazája. Kiemelte, hogy a cél: egy békés, új, demokratikus, európai és leginkább élhető Magyarország.

Beszéde végén elhangzott a „Talpra Magyarok” buzdítás is, majd közösen elénekelték a Tavaszi szél c. dalt a közönséggel. Néhány újabb kézfogás és közös fotó után Solton folytatta országjáró körútját Magyar Péter.

Videó: Magyar Péter fb oldal 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (131 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira