A Közösségi Múzeum cím büszke viselőjeként fontosnak tartjuk, hogy évről évre tartalmas programokat szervezzünk ezen a héten. Idén három programmal készültünk, a helyi alkotó közösségek közül hívtunk meg a múzeumba két csoportot, melyeknek munkatársaink is tevékeny résztvevői – tájékoztat az Úttörténeti Múzeum. 

-Hirdetés-

Kedd esti meghívottunk, a leleményes nevű PaThália társulat a televízió műsorokból ismert „Beugró” című produkcióhoz hasonló improvizációs játékok segítségével dolgoz fel véletlenszerű szituációkat. A „stop trükk”, „váltóláz”, „zsebszöveg” vagy éppen „távkapcs” játéknevek ismerősen csenghetnek azok számára, akik ismerik a műfajt.

Mivel a múzeumcsarnokban megrendezett előadásban kolléganőnk, Kaposi Gabriella is szerepelt, igazán lelkes közönségként vettünk részt a csoport nyílt próbáján, amit a társulat alapítója, Torgyik Tamás vezetett. A fergeteges előadás rendkívül humoros volt, garantált két órás kacagást biztosított a közönségnek.

Szerdán egy már hagyományossá vált várostörténeti sétával készültünk, amit Turán István helytörténész, múzeumunk vezetője tartott. Ez az alkalom annyiban kapcsolódott az alkotó közösségek bemutatkozásához, hogy az egy órás előadás a kiskőrösi népművelés eszközeit, a dalárdákat, népköröket és színjátszó köröket mutatta be az 1920-as évektől a 80-as évekig.

Csütörtökön újabb Közösségek Heti eseményre invitáltuk a látogatókat. A Babucsikné Zeikfalvy Anna művésznő vezetésével működő grafika csoport tartott nálunk nyílt órát, amibe bárki bekapcsolódhatott. Alkalmazkodva a múzeum tematikájához, a csoport úthenger maketteket és aszfalt mintákat rajzolt, festett.

A múzeum új foglalkoztató termében megrendezett programon több alkotó generáció is találkozhatott, a művészeti iskolás diákok és a főként felnőttekből álló grafika csoport lelkes alkotói megoszthatták egymással művészi látásmódjukat.

Az esemény másik attrakciója egy gyerekrajzokból álló mini kiállítás volt, melyeket a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola grafikus növendékei készítettek.

Bízunk benne, hogy ez az alkalom is segített népszerűsíteni a helyi alkotó közösségek munkáját. Szerencsére, városunkban sok kreatív csoport tevékenykedik, így reméljük jövőre is lesz alkalmunk meghívni a múzeumba néhányat.

 

Szöveg, fotók: Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira