Tagai Tímea kiskőrösi lakos vállalkozó az egészségügy területén. A június 9-én tartandó önkormányzati választáson a Kiskőrösért Egyesület színeiben indul a 6. számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltjeként. Tanulmányairól, munkájáról és az egyesületről beszélgettünk vele.
– Mesélj tanulmányaidról.

-Szüleim kiskőrösiek, édesanyám is az egészségügy területén dolgozik. Egy húgom van, aki szintén gyógytornász. Születésem óta itt élek, elemi iskolámat a Petőfi Általános Iskolában, gimnáziumi éveimet a Petőfi Sándor Gimnázium, Kertészeti Szakközépiskola és Kollégiumban töltöttem. Az itt megszerzett tudásom megfelelő alapnak bizonyult ahhoz, hogy sikeresen folytassam tanulmányaimat a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán gyógytornászként. Az érdeklődésem már ekkor arra irányult, hogy olyan hivatást válasszak egész életemre, mellyel segíteni tudok másokon. Az egyetemi évek után nem volt kérdés számomra, hogy a megszerzett tudás birtokában hazatérjek Kiskőrösre és városunk lakóinak segítsek életminőségük javításában.

– Sok kiskőrösi és környékbeli emberen segítettél már munkád során. Hogyan jutottál el a gyógytorna magánrendelő nyitásáig?
-Hirdetés-

-Kezdetben egy színvonalas helyi vállalkozásban, a Shred-X Fitness konditeremben dolgoztam alkalmazottként, részben mint recepciós – részben mint gyógytornász. Maximalista vagyok, ezért az évek során folyamatosan képeztem, fejlesztettem magam, hogy a mozgásszervi problémáikkal hozzám fordulóknak a lehető legtöbbet tudjak segíteni egészségük visszanyerésében. Rengeteg embert megismertem a munkám során, és kialakult egy akkora páciens kör, akikre fél állásban már nem jutott elég időm, így a recepciós munkát letéve főállású gyógytornász lettem, de még mindig alkalmazottként. A COVID időszak mutatta meg számomra, mekkora igény van a házhoz járó gyógytornára, ezért a saját lábamra állva vállalkozóként folytattam tovább a munkát főként a betegek otthonában. Bár ez a betegeimnek nagyon egyszerű és kényelmes volt, számomra 2 év alatt nagyon megterhelővé vált a rengeteg utazgatás és úgy éreztem, csak akkor tudok megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtani, ha én is rendben vagyok, ezért léptem meg a gyógytorna magánrendelő nyitást ez év elején.

Tagai Tímea munka közben (Fotó: Tagai Tímea archív)
– Miért döntöttél úgy, hogy indulsz az önkormányzati választáson?

-Szakmámnak köszönhetően rálátásom van arra, hogy az itt élő emberek milyen egészségügyi problémákkal küzdenek a mindennapokban és látom azokat a kihívásokat, melyekkel városunk szembesül ezen a téren. Az egészség megőrzése és a megelőzés kiemelten fontos számomra és hiszem, hogy a Kiskőrösért Egyesület tagjaként, a 6-os számú körzet önkormányzati képviselőjeként egy új területen kamatoztathatnám tapasztalataimat és segíthetném a helyi lakosok életminőségének javítását.

(Fotó: Tagai Tímea archív)
– Miért pont a Kiskőrösért Egyesület tagjaként léped ezt meg?

-A Kiskőrösért Egyesület a pártpolitikától független, nem ez kapcsol minket össze, hanem Kiskőrös. A Kiskőrösért Egyesület tagjai a legkülönfélébb területeken dolgoznak a hétköznapok során, tehát szakmailag nagyon sokszínű a társaság, ami segít a széles látásmódban és abban, hogy még nagyobb körben érjük el az embereket a városban. Egyik fő célunk, hogy fiatalosabbá tegyük a városközösséget. Azt látom, hogy az elmúlt 15 évben rengeteget fejlődött Kiskőrös, jó irányba tart. Élhető város, sok lehetőséggel, szép a környezet, biztonságos, de mindig lehet fejleszteni mindenhol. A lakókkal beszélgetve többször előtérbe került, hogy a gyermekprogramokat hiányolják a szülők. Ezért is szervezett az egyesület tojásvadászatot húsvétkor és Utazó Planetáriumot a Kiskőrösi Városi Gyereknap keretén belül, melyre május 26-án kerül sor.

(Fotó: Tagai Tímea archív)
MEGOSZTÁS
Írta: vira