A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjában élcsapatok rangadóját játszották le május 25-én a kiskőrösi Revaló Pál Sporttelepen. A bajnokság 25. fordulójában a Kiskőrösi LC II. csapata hazai környezetben fogadta a Kunfehértó KSE együttesét, amely találkozó arról döntött, hogy melyik gárda szerezheti meg a harmadik helyet.

A kiskőrösi csapat egy igen tartalékos kerettel pályára lépve 2-1 (1-1) arányú vereséget szenvedett a mérkőzésen a kunfehértóiaktól: Csermák – Markó, Füleki, Szentgyörgyi, Amin, Szlovák, Dicsa (Pecznyik), Kriskó, Lengyel, Breznyán, Bata.

A Kiskőrösi LC II. csapata
-Hirdetés-

A kiskőrösi együttesből többen hiányoztak sérülések, eltiltások és egyéb okok miatt, így igen tartalékosan, mindössze egyetlen cserével álltak ki a mérkőzésre. A találkozó tétje mindkét csapat számára a harmadik hely megszerzése volt, amihez a kunfehértóiaknak már egy döntetlen is elég volt, a kiskőrösieknek pedig csak a győzelem esetén maradhatott volna reményük a bronzérem eléréséhez.

A mérkőzés elején már megszerezhette volna a vezetést a vendég együttes, amikor középen lefutotta a védőket Grácz Roland, egyedül vezethette a kapura a labdát, de ziccerben nagy bravúrral védett a hazai hálóőr Csermák Dávid. A 17. percben ismét a kunfehértóiak előtt volt gólszerzési lehetőség, de Vincze Imre lapos lövését bravúrral védte Csermák Dávid. A 25. percben közel álltak a vezetéshez a kunfehértóiak, azonban Grácz Roland lövése után a labda a jobb oldali kapufát érintve hagyta el a játékteret. A vendég próbálkozások a 29. percben eredményeztek gólt, amikor egy szögletet követően a hazaiak játékosáról, Pecznyik Gáborról a saját kapujába pattant a labda (0-1). Nem sokáig vezettek a vendégek, mert a 33. percben kiegyenlítettek a kiskőrösiek. Ekkor jobb oldalról adta be a labdát a kiskőrösi Amin Adrián, aki lövése után a kunfehértói kapu jobb felső sarkában kötött ki a labda (1-1).

A 39. percben a vezetést is megszerezhették volna a kiskőrösiek, amikor Breznyán Gergő egy akciónál már a kapust is kicselezte, azonban kisodródott helyzetből a kapu előtt keresztbe lőtte a labdát. A második félidő kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött és a kapuk előtt nem alakultak ki komolyabb helyzetek. A 62. percben született a találkozót eldöntő gól, amikor egy gyors vendég akció végén Grácz Roland lőtte a labdát a kiskőrösi kapu bal felső sarkába (1-2). A 65. percben a kiskőrösi Szentgyörgyi Krisztián lábára csúsztak rá szabálytalanul a kunfehértóiak, amiért büntetőt kaptak a hazaiak. A tizenegyest Füleki Antal végezte el, akinek félmagasan, bal oldalra leadott lövését védte a kunfehértóiak kapusa Gavlik Ferenc. A 80. percben a kitámadó kiskőrösiekkel szemben vezethetett kontratámadást a kunfehértói csapat, mely végén Grácz Roland lövését a gólvonalról rúgta ki Szlovák Pál, a hazaiak védője. A hajrában lüktető játék alakult ki, mindkét oldalon voltak veszélyes támadások, de az eredmény már nem változott.

Győzelmével a kunfehértóiak megszerezték a bajnokságban a harmadik helyet, a kiskőrösiek pedig lemaradtak a dobogóról.

Pecznyik Gábor
Pecznyik Gábor – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-A sok hiányzó miatt sajnos ma nem tudtunk a legjobb csapatunkkal kiállni. Tudtuk, hogy nekünk ma csak egy győzelem esetén lehet esélyünk a harmadik hely megszerzésére, de az előjelek nem éppen a legjobbak voltak. Nagyon sajnálom, hogy a büntetőt kihagytuk, mert annak az értékesítésével a végére még bármi lehetett volna. Próbálkoztunk, küzdöttünk, hajtottunk, de sok volt a játékunkban a pontatlanság, a hiba. Ma az ellenfelünknek több helyzete volt, veszélyesebben támadtak, de egy kis szerencsével pontot szerezhettünk volna. Van még hátra két mérkőzésünk, amikor Bócsára és Szabadszállásra látogatunk, amelyeken szeretnénk minél több pontot begyűjteni és szépen zárni a szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS