A Trophy idei kiírásának 2. fordulóját Soltvadkerten rendezték meg a már hagyományos időpontban, május 24-én és 25-én.

Az időjárás nem igazán volt kegyes az off-roadosokhoz, a száraz nyárias, napsütéses meleg idő mellett ezúttal a por is megnehezítette a dolgukat.

-Hirdetés-

A mezőny előtt le a kalappal, hiszen közel ötven nevező gyűlt össze a Vadkerti-tó kempingben, hogy az ő részvételükkel megkezdődjön a péntek éjszakai verseny, és igen, ha már itt tartunk a sorozat többnyire visszatért az eredeti felállásba.
Szigorodtak a szabályok a versenyzők és a nézők részére is, kiemelve, hogy tilos a szalaggal kijelölt pályába lépni, ha aktív verseny folyik benne. A nézők csak a számukra kijelölt helyről nézhették a versengést.

Gyors reggeli után folytatták a küzdelmet, 9 órakor rajtoltak és kategóriánként az éjszakai egy után, a nappali három speciált letolva estefelé végeztek a versenyzők.
Kellett küzdeni keményen, a csörlők nem pihentek, nem véletlenül volt feltétele a nevezésnek, hogy működjön a cucc. Egyébként az indulók egy része technikai okokkal küzdve, de teljesítette a versenyt.

Pippan Fatime navigátor próbálja helyére tenni az ékszíjat

Nem mondanám, hogy átlagos verseny volt. Kozma Patrik szervező pályakialakítási elgondolása itt-ott szó szerint meredeknek tűnt, de nem volt teljesíthetetlen.

Demeter János a Soltvadkert Motorsport Racing Club vezetője a verseny előtti eligazításon köszöntötte a nevezőket, majd felsorolta a támogatókat, akik segítségével létrejöhetett a rendezvény. A folytatásban hosszasan beszélt a szabály változásokról, azoknak a szigorú betartatásáról, és kérte a résztvevőket is, hogy azoknak megfelelően versenyezzenek.
Elhangzott még néhány technikai információ, majd megkezdődött az előre gépi sorsolással létrehozott rajtsorrendhez a rajtszámok kiosztása.

Demeter János a Soltvadkert Motorsport Racing Club vezetője a péntek esti eligazításon

A verseny után nem maradt más, mint a díjátadó, ahol kategóriánként hirdettek eredményt.
A soltvadkerti futam fő támogatója a névadó BS Plastic Kft. díját mindig valamilyen különleges teljesítményhez, vagy versenyzéshez kötötten adják át.
Az idei futamon Kutasi Krisztián kapta, mivel először indult versenyen és egyből a „király” azaz az extrém kategóriában kezdte.

Kutasi Krisztián a BS Plastic kupával
További eredmények:

Extrém:

  1. Vörös Gábor – Tóth Krisztián
  2. Ritter János – Víg Gábor
  3. Czakó János – Pippan Fatime

Profi Plusz:

  1. Szagri Péter – Kurucz Ádám
  2. Felvidéki István – Varga Zoltán
  3. Koponyás Zsolt – Blaha Zoltán

Profi:

  1. Kállai Antal – Karai Attila
  2. Homoki Dániel – Fehér Gábor
  3. Vida Zsolt – Palaics György

Open:

  1. Pősz Máté – Solti Máté
  2. Kocsi Sándor – Mészáros Milán
  3. Péli Tibor – Mészáros Ágnes

Kis normál:

  1. Hegedűs Attila – Tóth Réka
  2. Vas Ferenc – Vas Zoltán
  3. Tóth József – Viola József

Nagy normál:

  1. Besenyi Péter – Szaszkó Csaba
  2. Viedner Tibor – Rónai Zoltán
  3. Gajdácsi Lajos – Gajdácsiné Labancz Erika
A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki részt vett a szervezésben munkájával, vagy egy jó szóval, ötlettel, bárminemű támogatással, továbbá köszönik mindazoknak, akik együtt versenyeztek, illetve töltötték el velük ezt a hétvégét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (176 db kép)
MEGOSZTÁS