A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokság utolsó fordulójában a Kiskőrösi NKSZSE csapata hazai környezetben lépett pályára. A kiskőrösi lányok a bajnokság alapszakaszában elért eredmények után az alsóház rájátszásában szerepeltek a kiskunhalasiak, a soltvadkertiek és a soltiak ellen oda-visszavágós rendszerben.

A Kiskőrösi NKSZSE együttese a záró játéknapon május 26-án hazai környezetben fogadta a TRD Solt gárdáját, akiktől 37-36 (20-17) arányú vereséget szenvedtek: Mészáros – Barkóczi 5, Németh I. 13, Zsubori 1, Schiszler 4, Posgay 6, Csepregi 3. Csere: Csóka, Markó-Czérna, Lucza 2.

-Hirdetés-

Az alsóházi rájátszásban mindössze egyetlen döntetlent játszott eddig a mérkőzésig a solti csapat és az utolsó helyen állt nyeretlenül. A kiskőrösi lányok úgy léptek pályára, hogy szerették volna szépen zárni a szezont, azonban a találkozónak már egyik csapat számára sem volt tétje, hiszen az már korábban eldőlt, hogy az alsóházban a soltiak az utolsó, a kiskőrösiek pedig a második helyen végeznek.

Az első félidő végig szoros eredményt hozott, mely utolsó perceiben sikerült a kiskőrösieknek növelni az előnyüket. A játékrész egy időn túli szabaddobással zárult, melyből hatalmas gólt dobott a jobb felső sarokba a kiskőrösi Németh Indira, így háromgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a hazai gárda.
A második játékrészben már 24-21-re is vezetett a kiskőrösi csapat, amikor a vendégek részéről Kovács Nikolett 2 perces kiállítása után reklamált és azonnal megkapta a másodig 2 perces kiállítását is, így a hazaiak 4 percig játszhattak emberelőnyben. Ebből a helyzetből nem tudták a kiskőrösiek növelni az előnyüket, sőt 24-24-re kiegyenlítettek a soltiak. Szintén ebben a játékrészben a cserejátékos nélkül szereplő soltiak közül hosszú percekig ápolni kellett Gubicza Zsanettet, sőt egy kiállítás miatt kettős emberhátrányba kerültek így a vendégek. Az emberelőnyös helyzetet azonban most sem tudták jól kihasználni a kiskőrösiek, mert a soltiak szinte minden támadásukból és kapura lövésükből gólt szereztek. A végjáték nagyon szoros volt, amikor az utolsó percen belül 36-36-nál a soltiak támadhattak és 10 másodperccel a lefújás előtt az alsóház gólkirálya, Büki Adrienn találatával a vendégek javára döntötte el a mérkőzés sorsát.

A kiskőrösiek támadásban eredményesek voltak, de a védekezésben elkövetett hibák miatt 37-36 arányú vereséget szenvedtek.

Az alsóház végeredménye:

1. Kiskunhalasi UKSC 15 p.
2. Kiskőrösi NKSZSE 8 p.
3. Soltvadkerti TE 4 p.
4. TRD Solt 3 p.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Reménykedtem, hogy egy győzelemmel zárjuk a szezont, mert az idei évadban korábban három alkalommal is 8-10 góllal nyertünk a soltiak ellen. Sajnos a bajnokság végére sérülések és egyéb okok miatt több kezdő játékosunk is kiesett a csapatból, akiket az utánpótlás gárdáinkból kellett pótolni. Az ellenfelünk kereste a közeli párharcokat, az egymás elleni fizikális küzdelmet, ami ma nekünk nem igazán kedvezett. Több alkalommal is elkövettünk ki nem kényszerített technikai hibákat, a játékunk ma kicsit fásult volt, hiányzott belőle helyenként a gyorsaság. Nehezítette a helyzetünk még ma, hogy amikor a labdát a soltiak kapura lőtték, abból gyakorlatilag minden alkalommal gól született és, ha erre nem tudtunk válaszolni, akkor a vendégek felzárkóztak ránk. Remélem nyáron a sérültjeink felépülnek és a következő szezonra már a felkészülésünket egy bővebb kerettel tudjuk elkezdeni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS