Új céggel bővült a kiskőrösi Erman Ipari Park. 2024. május 29-én, szerdán délelőtt ünnepélyes keretek közt nyitotta meg a Diós-Gumi gépjárműjavító Kft. az új telephelyeként épített ipari csarnokot a Petőfi Sándor utca 118. alatt.

A GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022-00236 azonosítószámú projekt keretében megvalósított „Új telephely” elnevezésű pályázat záró ünnepségén átadásra került a megépült csarnok.

-Hirdetés-

A meghívott vendégeket Nuszpl Csaba, a Diós-Gumi Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte. A céget bemutatva elmondta, hogy Császártöltésről, a szülői ház garázsából indult vállalkozásuk, melyet testvérével, Nuszpl Zoltánnal közösen vezetnek, és 2003-ban alapítottak. Első telephelyüket 2007 tavaszán önerőből nyitották meg Kecelen, zöldmezős beruházás keretében, és még ebben az évben csatlakoztak a POINT-S szervizhálózathoz. Kezdetben csak gumiszereléssel foglalkoztak, majd személyautó futóműállítással bővült a cég profilja, de igény merült fel a futómű alkatrészeinek cseréjére, valamint a kisebb javításokra is. 2013-ban Kiskőrösön, a Dózsa György úton nyitották meg második telephelyüket. A mai kornak eleget téve 2017-ben elkezdték az internetes gumiértékesítést Buthi Zoltán hathatós segítségével. 2019-ben közösen alapítottak logisztikai céget Buthi Zoltánnal, Jobbágy Balázzsal, Bujáki Sándorral és fiával, Tamással PS Log Kft. néven.

Nuszpl Zoltán és Csaba (b-j), a Diós-Gumi gépjárműjavító Kft. tulajdonosai

„Személy, kisteherautó, és terepjáró gumiból szezonokra felkészülve több ezer abroncs forog meg raktárainkban. Mezőgazdasági és teher gumiból a környék járatos méreteit tartjuk. Mezőgazdasági gumikat szinte korlátlan méretig tudunk javítani (sütni)” – mondta Nuszpl Csaba.

Nuszpl Csaba ismertette a cég történetét, fejlődését a jelenlévőkkel
Kiemelte, hogy jelenleg 18 munkatárssal dolgoznak, és a gumi mellett szakképzett kollégákkal az autószerelésben is elmélyedtek. Folyamatosan bővítik a termékválasztékot, szolgáltatásaik minőségét, technikai felszereltségüket, fejlesztik szakmai hozzáértésüket, naprakészek.
Az ünnepélyes átadóra a dolgozók mellett a projektben résztvevők is meghívást kaptak

Az átadásra kerülő új csarnokról elmondta, hogy 2021-ben a helyszínt kiválasztva kész tervekkel várták a pályázati lehetőséget. 2022 februárjában kapták a jó hírt, miszerint támogatásra méltónak találták pályázatukat. Így a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázat keretében az „Új telephely létesítése és technológiai fejlesztése a Diós-Gumi Gépjárműjavító Kft-nél” nevű projekt a Széchenyi Terv Plusz program, GINOP Plusz 1.2.3-21 felhívás alapján a feltételesen vissza nem térítendő 125 millió forint európai uniós támogatás keretében valósult meg. A pályázat részeként több új modern garázsipari gépek kerültek beszerzésre, köztük Hunter amerikai szerelővas nélküli automata kerékszerelőgép. Mellé párosították a piacon fellelhető legjobb kerék kiegyensúlyozó berendezést. Teher és személy futóműállító géppel is bővült eszközparkjuk, melyeket szintén a Weszti Kft. által forgalmazott Hunter gépek.

Hunter gépek segítik a szakemberek munkáját

Az új ipari csarnok építése során figyelmet fordítottak a környezettudatosságra. 15 kW-os napelemrendszer került a tetőre, a fűtést és a hűtést megújuló energiával hőszivattyú biztosítja. A beruházás generálkivitelezője az Arhitec Line Kft. volt. Az építkezés során ragaszkodtak ahhoz a hitvallásukhoz, hogy amit csak lehet, azt helyi és környékbeli vállalkozókkal valósítsanak meg.

Az új telephely: Kiskőrös, Petőfi Sándor utca 118.
Nuszpl Csaba hozzátette, hogy az új telephely Wiesz Roland vezetése alatt fog üzemelni, aki korábban irodavezetőként bizonyított a cégnél.
Az új telephely Wiesz Roland vezetése alatt fog üzemelni
A Diós-Gumi Kft. ügyvezető igazgatója mindenkinek megköszönte a munkáját, támogatását, aki bármilyen módon részese volt a projekt megvalósításának.

Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy az ilyen profilú vállalkozások nagyon komoly és felelősségteljes munkát végeznek, mivel az emberek testi épségéért felelnek. Elmondta, hogy megyénkben Kecskemét után Kiskőrös rendelkezik a legjobb gazdasági paraméterekkel, ami egy nagyon tudatos építkezés következménye. Gratulált a cégvezetőknek a fejlődéshez, és az új telephely megnyitásához.  

Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője kitért arra, hogy az ipari park azért jó választás egy cégnek telephelyként, mert jól megközelíthető, rendelkezésre áll az igényekhez szükséges tér és infrastruktúra, mindemellett védettséget és biztonságot nyújt. „A kiskőrösi városvezetés mindent megtesz azért, hogy vonzóvá tegye a térséget a cégek számára” – tette hozzá. Megemlítette, hogy amikor egy ilyen támogatott fejlesztés valósul meg hazánkban, akkor az nem csak a család rendkívül komoly tehetségét, ügyességét, jövőbelátását és kitartását kell díjazni, hanem azt is, hogy ők egyben partnerei és részesei is annak a munkaalapú társadalom megteremtésében, amire a magyar kormány törekszik.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere gratulált és további sok sikert kívánt a testvérpárnak és az őket támogató családjuknak a cég sikeres növekedéséhez, az új telephelyhez. „Látszik, hogy a jövőben tudnak gondolkodni, tudnak haladni a rohanó világgal” – mondta a polgármester.
Hozzátette, hamarosan teljesen benépesedik a kiskőrösi ipari park, aminek nagyon örülnek és bíznak abban, hogy igény lesz egy újabbra a város határában. Ahogy az előtte szólók, úgy Domonyi László is szólt pár szót a közelgő június 9-i önkormányzati választásokról és biztatott mindenkit, hogy szavazatával az előrehaladást, a jövőt támogassák.

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere
Ezt követően került sor a szalagátvágásra, mellyel hivatalosan is megnyitotta kapuit a Diós-Gumi Kft. új telephelye. A nemzeti színű szalagot Bányai Gábor, Font Sándor, Nuszpl Csaba, Nuszpl Zoltán és Domonyi László vágták át.
Bányai Gábor, Font Sándor, Nuszpl Csaba, Nuszpl Zoltán és Domonyi László (b-j)

A jelenlévőket a Nuszpl fivérek vezették körbe a komplexumban, ahol sor került a géppark bemutatására is.

Egy rövid bemutatóval készültek a vendégeknek

Végül állófogadás zárta az ünnepi rendezvényt.   

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (130 db kép)
MEGOSZTÁS