Lassan már hagyománya van Kaskantyún az úgynevezett Ruhabörzének, melyet évente általában két alkalommal szervez meg a Rászoruló Magyarokért Egyesület, Virág Tibor vezetésével. Ez alkalommal is főként lakossági felajánlásokból származó női-férfi-gyermekruhák, cipők, táskák, gyermekholmik, játékok, babaholmik és kisebb lakberendezési tárgyak, konyhai és szórakoztató eszközök találtak új gazdára.

Adományaik által nemcsak tárgyakat és élelmiszereket kapnak a rászorulók, hanem törődést és figyelmet is, mely sokszor legalább ugyanolyan fontos. 
Virág Tibor és Sipos Sándor is részt vett az élelmiszer-adományok kiosztásában
-Hirdetés-

– A mai ruhaosztásra már tegnap előkészültünk. Azonban ma reggel egy kicsit elkeseredtünk, hiszen eleredt az eső, viszont pici csúszással, de ki tudtunk pakolni. Addigra a gubafa környéke megtelt emberekkel, akik nagyon várták már, hogy kinyissuk a kapukat. Sokan teletömött zsákokkal, táskákkal távoztak. Rengeteg volt a felajánlás. Köszönöm a Rászoruló Magyarokért Egyesületnek segítőinek a gyűjtést és a segédkezést, továbbá Kukucska Sándor és Kelemen Dávid képviselő jelölteknek a 100 kg cukor és 100 kg liszt felajánlását, amit szét tudtunk osztani az emberek között. Nagyon nagy sikere volt, sokan hálájukat fejezték ki. Rendhagyó módon egy hűtőt is kisorsoltunk, melyet Papp Imréné Ági nyert meg. 

A boldog nyertesnek a délután folyamán ki is szállították a hűtőt

Nyár végén, ősszel újabb ruhaturkát hirdetünk majd, illetve közösségi szemétszedést is szervezünk, azonban ezzel is megvárjuk az őszt. Sajnos gyakori, hogy a környező  településekről is Kaskantyúra hordják a szemetet, ezért a polgárőr egyesülettel vadkamerák kihelyezését tervezzük. 

Az elmúlt három év alatt kisbusszal, személyautóval és raktárral is gyarapodott az egyesület eszközparkja. Facebook oldaluk aktív, aki segítségre szorul, vagy támogatást szeretne felajánlani, az egyesület közösségi oldalán, vagy Virág Tibornál jelezheti azt.

Kapcsolódó cikk
Virág Tibor negyedszer indul polgármester-jelöltként Kaskantyún
Virág Tibor negyedszer indul polgármester-jelöltként Kaskantyún
A falu lakosságának felkérésére független polgármester-jelöltként indul Kaskantyún Virág Tibor – 2024-ben képviselő-jelöltként is -, aki egyik politikai körnek sem...

A fotókat a szervezők és a VIRA.HU készítette. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira