Virág Tibor negyedszer indul polgármester-jelöltként Kaskantyún

A falu lakosságának felkérésére független polgármester-jelöltként indul Kaskantyún Virág Tibor – 2024-ben képviselő-jelöltként is -, aki egyik politikai körnek sem tagja. A mindennapokkal szimpatizál, de ez sokszor nem lehet teljes mértékben politikától mentes. Évtizedek óta aktív szerepet vállal a település életében: vállalkozik, gazdálkodik, három egyesületet vezet.

-Hirdetés-

Igazán aktív életet él. Mesélne egy kicsit feladatairól, szerepvállalásairól?

10 éve csinálom a kaskantyúi futballt, tavaly már majdnem felértünk a dobogóra, míg idén aranyérmesek leszünk. Június 2-án vasárnap már bajnok csapatként lépünk pályára, melyet megyei éremátadóval és vacsorával ünneplünk meg. A Rászoruló Magyarokért Egyesület elnöke is vagyok. Az elmúlt öt évben Kiskőrös térségében már nagyon sok emberen segítettünk: téli tüzelővel, tartós élelmiszer-csomag adományokkal, rendszeres ruhaosztásokkal, de mindenben próbálunk segíteni, amiben csak tudunk. Vállalkozások és magánszemélyek is támogatják a munkánkat, amire igazán nagy szükség is van, mert az állami támogatások jelentősen visszaszorultak. Januárban megválasztottak a Kaskantyúi Polgárőr Egyesület elnökének. Azóta szépen fejlődgetünk: irodát alakítottunk ki, 13 új tagunk van, köztük sok fiatal, akiket nyáron táboroztatni is szeretnénk. De tiszteletbeli elnöke vagyok a helyi karate egyesületnek is.

Kapcsolódó cikk
Vezetőség váltás a kaskantyúi polgárőröknél
Vezetőség váltás a kaskantyúi polgárőröknél
2024. január 26-án pénteken tisztújító közgyűlést tartott a Kaskantyúi Polgárőr Egyesület, melynek alapítója: Szabó László 30 éven át volt a...

Igaz Kiskőrösön van a családi házunk, de minden más tevékenységemet Kaskantyún folytatom. Ott van a vállalkozásom, és a kft-nk, illetve 7 hektáros családi gazdaságunk van. Csemegeszőlő termesztésével foglalkozunk, ami napi elfoglaltsággal jár. Ízig-vérig kaskantyúi vagyok. Bárhová megyünk, a településünkért mindig kiállok. Sokszor konfliktusom is származik belőle, de számomra a Kaskantyú név még mindig szent.

Néhány mondatban bemutatná képviselő-jelöltjeit?

Sipos Sándor, a kaskantyúi szociális otthonban dolgozik, ápoló és sofőr.
Kelemen Dávid a településen ismert fiatal vállalkozó, illetve a vadásztársaság vezetője.
Kukucska Sándor vállalkozó, a Kunság Baromfi Kft. vezetője, aki új munkahelyeket szeretne teremteni a kaskantyúi embereknek.

Kapcsolódó cikk
Magyarországon egyedülálló jércenevelő baromfitelepet adtak át Kaskantyún
Magyarországon egyedülálló jércenevelő baromfitelepet adtak át Kaskantyún
Magyarországon egyedülálló jércenevelő baromfitelepet adtak át Kaskantyún 2024. május 9-én. Az ünnepélyes átadót a Kunság Baromfi Kft. és az Alpha-Vet...

13 pontban fogalmazták meg, hogy mit szeretnének tenni Kaskantyú jövőjéért. Ismertetné ezeket?

Mióta megszűnt a takarékszövetkezet régi téma a településen egy ATM kihelyezése. Mivel az egykori épületet én vettem meg, az MBH Bankkal megbeszéltük azt, hogy egy ATM-et le tudnak helyezni a településen. Ha oda nem, akkor a Polgármesteri Hivatalba, azonban a jelenlegi vezetés ezt elutasította. Ami nagy vágya a településnek, elsősorban a gyermekeknek és szüleiknek, hogy legyen egy uniós szabvány játszótér a faluban. Térségünkben már mindenütt van, hiszen adnak rá támogatást. Oda valahogy el is kellene jutni és ez az úton nem biztonságos. Tehát ebből következik, hogy szükség lenne járdákra is, hiszen az elmúlt 20 évben körülbelül 2 méternyi épült csak. Szintén a gyerekekhez kapcsolódik még a 10.pontunk, egy 10 fős minibölcsőde kialakítása, amire szintén lehet pályázni. Ha azt szeretnénk, hogy ne néptelenedjen el a falu, erre is hatalmas szükség lenne. Ezek mind olyan fejlesztési célok, melyek egy falu életében nélkülözhetetlenek. A gazos porták rendbetételére is hangsúlyt fektetnék. Virágokat is szeretnénk ültetni, legalább a főutca mentén. A buszmegállóba nincsen se mosdó, se wc, ugyanez van a temetőnél is. A település határába, legalább a négy bejövő útra és a központba szeretnénk belügyminisztériumi kamerarendszert telepíteni. A polgárőrség munkáját ez is nagyban megkönnyítené. A jércenevelő telep átadásakor az államtitkársággal egyeztettünk, akik megerősítették, hogy lehetne pályázni mezőgazdasági utak (terveink szerint: az Ady–Május 1., Iskola utca–Vasút utca, illetve a pincétől a szociális otthonig, sőt onnan egészen a Seregélyesi útig) kiépítésére is. Településünk rendezvényeit is szeretnénk magasabb szintre emelni.

Hogyan kampányolnak?

Június 1-én ruhabörzét tartunk majd, amely főképp adományokból, a Rászoruló Magyarokért besegítésével kerül megrendezésre. Tavasszal is nagy sikere volt. A képviselő-jelölt urak osztanak majd hidegélelmet a lakosságnak, akikkel kötetlen beszélgetésekre is lehetőség lesz. Felajánlottak egy kombinált hűtőszekrényt is, amit a jelenlévők között fogunk kisorsolni. De nemcsak ruhák lesznek, hanem játékok és egyéb más technikai, szórakoztató eszközök is. A gyerekeknek gyereknap alkalmából apró meglepetéssel is készülünk. A közösségi oldalon is megtalálható kampánytervünk, míg szóróanyagainkat csütörtökön dobtuk be a postaládákba.

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira