A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U19-es együttes a vármegyei korosztályos labdarúgó bajnokság közép csoportjában szerepel. A fiatalok az egész szezon alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és az utolsó fordulóban úgy léphettek pályára, hogy győzelmük esetén bajnoki címet ünnepelhetnek.

-Hirdetés-

A kiskőrösi csapat június 1-én a szezon utolsó mérkőzését hazai környezetben játszotta, amikor a Kiskunhalasi Szilády RFC gárdáját fogadták és 2-1-re (2-1) nyertek: Brada J. – Rohoska, Solymosi, Andrási (Tiricz), Simon, Kusztos (Piller), Brada B., Györgye, Csík (Csatlós), Jáger, Horváth G.
A kiskőrösiek számára az aranyéremhez a győzelem kellett, ami mellett szerettek volna visszavágni a kiskunhalasiaknak az ősszel idegenben elszenvedett 3-0 arányú vereségért.

A kiskőrösi gárdából több meghatározó játékos is hiányzott, akik ezen a napon felnőtt csapatban szerepeltek. A hazaiak már az első percektől kezdve nagyon motiváltan és támadólag játszottak, aminek Brada Bence 32. és 34. percben szerzett találataival 2-0-ra vezettek. A vendégek egy védelmi hibát kihasználva a 41. percben szépítettek (2-1), ami után újabb találat már nem született. A második félidőben mindkét oldalon voltak nagy gólszerzési lehetőségek, de összességében a kiskőrösi fiatalok többet tettek a sikerért és megérdemelten nyertek.

A kiskőrösi fiatalok ezzel a győzelemmel megnyerték a vármegyei U19-es bajnokság közép csoportját 49 ponttal, a 47 pontos soltvadkertiek és a 43 pontos kalocsaiak előtt. A házi góllövőlista tekintetében Kusztos Erik lett a legeredményesebb kiskőrösi fiatal, 20 találatával.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS