Több éve folyamatos fejlesztések történnek a keceli városi sporttelepnél, amelynek második ütemterve is elkészült és ennek átadó ünnepségét június 1-jén tartották. A megjelenteket az önkormányzat részéről Gyalog Eszter köszöntötte.

-Hirdetés-

Megtisztelte jelenlétével az eseményt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának igazgatója és főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya.

Az eseményen Haszilló Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki a szerbiai Zenta város polgármesterének Czeglédi Rudolfnak, hogy labdarúgó csapatukkal elfogadták a meghívást és reményét fejezte ki, hogy a keceliek ellen lejátszott mérkőzéssel egy hosszú távú barátság első lépéseit tették meg.

Haszilló Ferenc polgármester 

Jelen volt az átadó ünnepségen Vata Zalán, a Kecel FC elnöke, a klub tagjai, játékosai, Verba József és Császár Ferenc, a Kecel FC korábbi elnökei, akik tevékeny részt vállaltak, valamint vállalnak a TAO pályázat lebonyolításában is. Itt volt az eseményen dr. Filus Andor, a KTE labdarugó-csapat és a KTE labdarugó-akadémia ügyvezető igazgatója, Vincze Attila a kiskunhalasi Szilády RFC elnöke, Vancsik Nándor, a Bács-Team és a Kecel KC vezetője, és Vanó Sándor, a Bács-Kiskun Vármegyei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A polgármester köszönetét fejezte ki a projekt támogatóinak: Vida József és családja – Eurovid Kft., Pintér Csaba és családja – Pintér Művek Kft., Hatvani Gábor és családja – Integrál-Hat Kft., Csúzi család – Csúziker Kft., Csík József és családja – Bács-Generál Kft., Sendula Zalán, Flaisz József és családja – Vanex Kft., valamint a Matécsa Kft. vezetősége.

Külön nagy szeretettel köszöntötte a város első embere az idősebb keceli legendákat, akik megjelentek az átadó ünnepségen: Lovász László, Udvarhelyi István, Fejes János, Ferró Antal, Ferró Imre, Németh Gábor, Pásztor László, Raffai Bálint, Haszilló Ferenc, Farkas József.
A sportpálya fejlesztésről elhangzott, hogy a Kecel FC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően kezdett labdarúgópálya-építésbe és korszerűsítésbe. Ehhez kellettek a lelkes játékosok, az elhivatott klubvezetők, akik napi munkájuk mellett a projekt menedzsmentjét intézték. Kellettek azok a támogatók is, akik az önkormányzat mellett évek óta segítik a klub munkáját.

A Kecel FC 2021-ben egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően kezdte el a műfüves labdarugópálya építését, mely 2023 áprilisában került átadásra. 2023 nyarán egy újabb sikeres TAO pályázatnak köszönhetően folytatódhattak a beruházások, melyeknek köszönhetően a következőket fejlesztések valósulhattak meg: új kerítés, világítás, térkövezés, labdafogó háló, valamint egy kültéri társalgó megépítése. A sporttelep biztonsága érdekében a Kecel FC szintén TAO pályázatból térfigyelő kamerarendszert telepített.

Kiemelte Haszilló Ferenc polgármester, hogy a projekt sikere nagymértékben köszönhető Bányai Gábornak, Losonczy Lászlónak, Verba Józsefnek, Császár Ferencnek és Vata Zalánnak.

A sportkomplexum fejlődéséhez az önkormányzat nagy mértékben hozzájárult, melynek köszönhetően áprilisban önerőből elkészült a 400 méteres rekortán futópálya, ami 20-30 éves, titkon dédelgetett álom volt a városban. Az önkormányzat és a labdarúgó klub szoros együttműködését jól mutatja, hogy közös erővel elkészült az összekötő járda, az öltöző és a műfüves pálya között, valamint az automata locsolórendszer a füves pályán. Az idei év őszén a tervek szerint kettő hinta és egy sütöde fog elkészülni még, szintén önerőből.

A település Városgazdálkodási csoportja is sokat tett a tervek megvalósításáért, Radva Zoltán vezetésével. A sportközpont koncentrált fejlesztési program keretén belül valósul meg, melynél a tervezett harmadik, egyben záró ütemben egy parkoló és egy kiszolgáló épület (új öltöző) megépítése van tervben, ami a legkisebbek örömére egy kis játszótér építését is magában foglalja.

Elhangzott, hogy a Kecel FC keretein belül 180 igazolt labdarúgó, valamint minden kilátogató lakos szabadidejének tartalmas eltöltését szolgálja a komplexum.

A klub közleménye alapján Haszilló Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a komplexumot rendeltetésszerűen használják annak érdekében, hogy a fejlesztés még sokáig szolgálhassa a városi sportéletet.

Az elhangzottak után Vata Zalán egy ajándékkal kedveskedett a zentai labdarúgóknak, amelyet Tóth László, az FK Zenta elnöke vett át.

Az eseményen Császár Ferenc elismeréseket adott át a Kecel FC edzőinek: Doszpod Évának, Herczeg Róbertnek, Sendula Attilának, Szvetnyik Bencének, Vata Zalánnak és Varga Istvánnak.

Az ünnepi pillanatokat követően a Kecel FC csapata barátságon nemzetközi mérkőzésen lépett pályára az FK Zenta együttese ellen. A mérkőzésen a játékosokat a helyi utánpótlás labdarúgók kísérték pályára. A kezdőrúgást a klub korábbi játékosa és hosszú évekig vezetőjeként tevékenykedő Udvarhelyi István végezte el Herczeg Róbert játékvezető sípjelére, akinek segítői Apró Ferenc és Áman István voltak.

A Kecel FC csapata a mérkőzésen 4-3 (1-2) arányú vereséget szenvedett: Molnár Patrik – Sendula Norbert, Vata Zalán, Bányai Róbert, Döbrentei Dávid, Bajnok Noel, Patai Gergő, Fenyvesi Kristóf, Erdei Márk, Sajdik Áron, Nagy Kristóf. Csere: Császár Zsolt, Prucser Zsolt, Vörös Ákos, Diszpod ferenc, Orcsik Norbert, Kovács Norbert, Györgye Zalán.
A keceli gólszerzők: Bajnok Noel, Bányai Róbert, Györgye Zalán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (85 db kép)
MEGOSZTÁS