A vármegyei első osztályú bajnokság utolsó 30. fordulójában az Akasztó a Baját fogadta, kissé rendhagyó módon délelőtt 11 órakor. A találkozónak nagy tétje ugyan már nem volt, azonban a hazaiak nem igazán tudtak felpörögni erre a mérkőzésre. Míg a vendégek kihasználva az adandó lehetőségeiket nagyarányú győzelmet arattak Akasztón. Úgy, hogy 65 percet emberhátrányban futballoztak, sőt az utolsó 10 percben már kettős emberhátrányba kerültek a vendégek.

-Hirdetés-

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott. A 6. percben Szabó Zsolt szabadrúgása után végül Varga Milánnál kötött ki a labda, aki lőtt és lövésébe beleértek a vendégvédők, így végül a labda fölé ment. A 10. percben Bölcskei futott el a jobb szélen, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt, Németh hárítani tudott. A kipattanót Baladin küldte kapura, a labdát végül a hazaiak kivágták a tizenhatoson belülről. A 13. percben szerezte meg a vezetést a vendég együttes. Baladin Dominik szerzett labdát az Akasztó térfelén, majd a kijövő Németh mellett higgadtan a jobb alsóba gurított 0-1. Két perc múlva újra Baladin került ziccerbe, Németh hárítani tudott, majd a kipattanót szögletre mentették a hazaiak. A 25. percben Kudella Nándor megkapta második sárga lapját. Így hamar emberhátrányba került a Baja. Ez azonban a meccs további részében nem igazán látszott meg, ugyanis a 39. percben újabb gólt szerzett a vendégcsapat. Bölcskei Gábor több cselt is bemutatva hozta magát helyzetbe, és közelről talált a hazai kapuba 0-2. A 44. percben szépített az Akasztó. Varga beadása után Boldizsár Csaba csúsztatta a labdát a jobb alsóba 1-2.

Akasztó FC

A második játékrészben többet volt ugyan a labda az Akasztónál, de igazán nagy helyzetbe nem kerültek. Az 52. percben álltak a legközelebb a gólszerzéshez és akkor még az egyenlítéshez. Szabó Zsolt löketét védte lábbal Sztruhák. A 63. percben lett újra kétgólos a Baja előnye. Megint Baladin Dominik csapott le egy labdára, és egyedül mehetett Németh kapujára és most is mint az első találatánál, szépen lőtte el a lasztit a kijövő Németh mellett 1-3. Öt perc múlva egy újabb eladott labda után éles szögből emelte be a labdát a hazai hálóba Szeibert Mihály 1-4. A 82. percben a vendégek részéről szintén második sárga lapja után Németi Dominik is idő előtt mehetett az öltözőbe. Egy perc múlva Szabó Zsolt legurítása után Varga lapos lövését védte Sztruhák. Kettős emberhátrányban sem adta fel a Baja, ugyanis a mérkőzés utolsó percében egy szép egyéni akció után Bölcskei Gábor lőtte ki a jobb alsót 1-5.

Bajai LC

A találkozóról elmondható, hogy a hazaiak ebbe a mérkőzésbe már nem tudtak úgy beleállni, ahogyan kellett volna. Így egy nagyobb vereségbe futottak bele, míg a vendégek szépen kihasználva a hazaiak hibáit és saját adandó lehetőségeiket, megnyerték nagy arányban a mérkőzést. Az Akasztó így 41 megszerzett ponttal a hetedik helyen zárta a 2023-2024-es idényt, míg a Baja a tizenegyedik pozícióban végzett 33 ponttal.

AKASZTÓ FC – BAJAI LC 1-5

Akasztó FC: Németh – Szabó Á. (Szrenkó), Doszpod (Kósa), Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy, Szabó N. (Fábián), Vincze, Tóth Madácsi vezetőedző: Szrenkó István

Bajai LC: Sztruhák – Fehér (Viszmeg), Németi, Knap, Bölcskei, Barth (Schaffer), Kudella, Szeibert, Baladin, Urlauber, Szilágyi vezetőedző: Koch Tamás

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC):

– Először is gratulálni szeretnék a Bajának. Jó, hogy vége van a bajnokságnak számunkra. Már éreztem két-három meccsel ezelőtt is, hogy nagyon padlón vagyunk. Mint fizikálisan, mint fejben. Fáradtak a játékosaim. Folyamatosan olyan terheléssel küzdöttünk végig. Kevesen voltunk. Folyamatos sérülésekkel játszottunk. Éreztem azt már, ahogyan mondtam is, hogy kipukkadt az a lufi. Nem bírtuk az utolsó meccsre összerázni magunkat. Úgy gondolom, hogy fejben abszolút nem voltunk itt a mérkőzésen. Nem valósítottuk meg azt, amit szerettünk volna. A hetedik helyen zártuk a bajnokságot. Én csak gratulálni tudok a csapatomnak, mivel a tavaszi szezonban négyszer kaptunk csak ki, meg egy kupamérkőzésen. Úgy gondolom, hogy a vármegyei kupában is helyt álltunk, hatodik helyezettek lettünk. Megpróbáltunk mindent mindenhol többször megye hármasokkal is kiegészülve. A bajnokságban a 6-8 között vagyunk. Én úgy gondolom, hogy 11 rutinos megye egyes játékossal és 6 ifjúsági játékossal kiegészülve plusz még a megye háromból is kellett segítséget kérni. Le a kalappal a srácok előtt. Függetlenül ettől a meccstől. Lehet itt bármit mondani. Most is volt olyan szurkolói megnyilvánulások, de én úgy gondolom, hogy ezeket a srácokat csak dicsérni kell. Nem lehordani őket vannak ilyen meccsek. Ez benne van a futballban bárkivel előfordulhat. Még egyszer azt mondom, hogy le a kalappal a csapatom előtt. Bízom benne, hogy a nyáron minél többen itt maradnak. Plusz új igazolásokkal el tudunk kezdeni egy olyan szezont, amelyik előre fogja vinni az Akasztó FC-t.

Koch Tamás vezetőedző (Bajai LC):

– Az utolsó fordulóban tényleg összejött minden. Az idény legjobb játékát mutattuk. Nagyot küzdöttek a fiúk. Úgy, hogy 75. percet emberhátrányban, az utolsó tíz percet kettős emberhátrányban játszottuk. Azért mindent elmond a mérkőzésről, hogy két sportszerű csapat játszott. És mi kaptunk két pirosat és körülbelül hat darab sárga lapot. De nem is ezzel szeretnék foglalkozni, mert az eredménynek nagyon örülünk. Sportszerű mérkőzés volt. Az ami nekünk a bajnokságban sokszor hiányzott a szerencse. Ma megvolt és minden úgy sikerült, ahogyan elterveztük. A fiúk kitették a szívüket a pályára. Szép gólokat rúgtunk. Azt játszottuk, amit korábban is kellett volna. Nagyon örülök a győzelemnek. Remélem a nyáron innen tudjuk folytatni és nem az előző időszak játékát nyújtjuk majd, hanem ez a csapat igazi arca. A bajnokság során nyilván előrébb szerettünk volna végezni. Sérülésekkel küzdöttünk. A végére teljesen elfogytunk. Azon leszünk, hogy a nyáron úgy meg tudjuk erősíteni a csapatot, hogy jövőre ilyen problémánk ne legyen, hiszem azt, hogy ebben a csapatban több van, mint azt ez a tizenegyedik hely mutatja. De azzal tisztában vagyunk, hogy igazolnunk kell ehhez a kerethez még.

MEGOSZTÁS