A Kiskőrösért Egyesület tagjai rendkívül sokoldalú és ismert, 30-as, 40-es éveiben járó kiskőrösi vállalkozók, akik már most is aktívan részt vesznek Kiskőrös város életében. Céljuk, hogy független, helyi érdekképviseletet biztosítsanak Kiskőrös lakosai számára, pártpolitikai kötöttségek nélkül. Kiskőrös város fejlődésének és a közösség érdekeinek előmozdítását tartják szem előtt, elkötelezetten dolgozva egy közös jövő érdekében.
Szabó Adrián, a Kiskőrösért Egyesület elnöke, a 3. számú körzet önkormányzati képviselő-jelöltje. Terveiről kérdeztük. 
 

Szabó Adrián: „Az önkormányzat, a vállalkozók és a lakosság közötti nyitott és átlátható kommunikáció kulcsfontosságú a város fejlődése és jólléte szempontjából.”

-Mesélj kicsit magadról, tanulmányaidról, munkádról.

-Negyvenhét éves vagyok, Kiskunhalason születtem. A középiskolát Szegeden egy informatikai szakközépiskolában végeztem, majd Győrben, a Széchenyi István – akkor még főiskolán – villamosmérnökként kezdtem el tanulni, 2000-ben diplomáztam. Utána kiskőrösi vállalkozásoknál dolgoztam kereskedelemben, mint informatikus rendszergazdaként. Eközben elvégeztem egy másoddiplomát minőségbiztosítási mérnökként, 2006-ban államvizsgáztam belőle. 2019 óta egyéni vállalkozó vagyok. Cégem, az Innovation Marketing profilja az közösségi média marketing és hálózat karbantartás, hálózat üzemeltetés. Kiskőrösi vállalkozóknak készítek közösségi média stratégiákat, tartalmakat, hozzásegítve őket ezáltal az online térben történő láthatóságuk növeléséhez, üzleti eredményeik javításához. Ezért tisztában vagyok a helyi vállalkozások problémáival, így az ő érdekeiket is szeretném képviselni a testületben.

-Hirdetés-

Két fiúgyermek büszke apukája vagyok. Az idősebb fiam a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban tanul, jövőre fog érettségizni. A kisebbik fiam is itt szeretné elkezdeni középiskolai tanulmányait. Évtizedek óta Kiskőrösön élek, itt dolgozom, itt vannak a barátaim, mindig is kiskőrösinek tartottam és éreztem magam. Két éve kötöttünk házasságot Tóth Anettel, akivel 2020 óta Kiskőrösön, a Pozsonyi utcában élünk. Egy 100 éves házat újítottunk fel és tettük otthonunkká. Fontos volt számunkra, hogy értéket őrizzünk meg, ezért megtartottuk a ház eredeti stílusát, arculatát.

-Mennyire vagy jelen a helyi közösségi életben? Szerinted milyen hiányosságai vannak Kiskőrösnek, mi az, amiben szeretnél változást elérni önkormányzati képviselőként?

-A helyi közösségi életben régóta aktív szerepet vállalok. Az elmúlt években rengeteg városi rendezvényen vettem részt, segítettem a feleségemet, – aki akkor még a János Vitéz Látogatóközpont vezetője volt – helyi rendezvények lebonyolításában, továbbá különböző, Kiskőrös várost népszerűsítő kiállításokon való megjelenések során. Ahol tudtam, segítettem önzetlenül. Idén, a Városi Sportmajálison jótékonysági gyűjtést szerveztünk. Tisztában vagyok a helyi programokkal, értékekkel, lehetőségekkel. Ez egy jó kis város, de azért szerintem lehetne még jobbá tenni. Ez a Kiskőrösért Egyesület célja is. Fiatalosabb várossá szeretnénk tenni Kiskőröst, akár korosztályra szabott programokkal. Manapság már nehéz a fiataloknak olyan programot találni, ami kimozdítja őket a saját kis világukból. Olyan előadókat, zenészeket, influenszereket kellene elhívni a rendezvényekre, akiket a fiatalok szeretnek. De nem szabadna megfeledkezni például a kisgyermekes szülőkről, akiknek külön programokra lenne szükségük, vagy a harmincas-negyvenes korosztályról, akik eléggé szűkölködnek közösségi eseményekben. Megszervezett és jól marketinggelt kvízestek, társasjáték partyk, beszélgetős – ismerkedős estekre lenne igény, ahol a közösségépítés a cél. 

Utazás Kiállításon 2019-ben

Amit még látunk a városban, hogy a felelős állattartással sokkal többet kellene foglalkozni. Szerintem egy szabályozott ivartalanítási programmal, vagy felvilágosító és ismeretterjesztő előadásokkal a felelős állattartásra igenis lehetne nagyobb hangsúlyt fektetni a városvezetés részéről. Mi tudatosan állatmenhelyről fogadtunk örökbe kutyát.
Sokaknak problémát okoz a városközpontban a vadgalambok túlzott elszaporodása. Ez egészségügyi szempontból is fontos kérdés, amire városi szinten kellene megoldást találni. Ez komoly probléma, hiszen rengeteg betegséget terjesztenek, és esztétikai szempontból sem előnyös a városra nézve.      

Munkámból adódóan a város marketingjének fellendülését és kommunikációját nagyban tudnám segíteni. Ez az egyik alapja az idegenforgalom fellendülésének, ami a helyi vállalkozók, szálláshelyek forgalmát is növelné, ezáltal a város bevétele is gyarapodna az idegenforgalmi adó és a helyi iparűzési adó által. Látom, hogy Kiskőrös turisztikai adottságai nincsenek eléggé kihasználva, ami sok ember megélhetését biztosíthatná. Ez egy csodálatos környék, sok látnivalóval, érdekességgel, hosszan összefüggő kerékpárúthálózattal, díjnyertes borászatokkal, gyógyfürdővel… Több napot is el lehet itt tartalmasan tölteni, ha megfelelő módon tájékoztatva vannak erről az ide látogató vendégek, főleg ha kész leszervezett programkínálat áll rendelkezésükre. De nem csak a turistákra kell gondolni, hanem a helyi lakosoknak is be kellene vezetni egy olyan rendszert, akár városkártya formájában, amivel kedvezményesen tudnák pl.: a múzeum, a János Vitéz Látogatóközpont vagy a Rónaszéki Fürdő szolgáltatásait igénybe venni. 

A 3. számú választókörzetben lakókkal beszélgetve további megoldandó problémaként merültek fel a járdafelújítások, a közlekedési táblák és kanyarodást segítő tükrök hiánya. Önkormányzati képviselőként ezeknek a megoldásán éppúgy fáradoznék, mint a várost érintő globálisabb kérdésekkel.

-A Kiskőrösért Egyesület elnöki pozícióját te töltöd be. Hogyan jellemeznéd a közösségeteket, milyen célok vezérelnek, mi köt össze titeket?

-A Kiskőrösért Egyesület tagjaiban tavaly októberben fogalmazódott meg, hogy induljunk a június 9-én rendezett önkormányzati választáson. Az egyesület elnökeként elmondhatom, hogy sikerült mind a 8 körzetben képviselőjelöltet indítanunk. Egyesületünk tagjai rendkívül sokoldalú és ismert, 30-as, 40-es éveikben járó kiskőrösi vállalkozók, akik különböző területeken rendelkeznek szaktudással. Már most is aktívan részt vesznek a város életben, akár vállalkozóként, akár közösségi személyként, tevékenységüket sokan ismerhetik, hiszen rendszeresen találkozhatnak velük a városban. Ez a széles spektrum lehetővé teszi számunkra, hogy sokrétű megközelítéssel és szaktudással foglalkozzunk a helyi problémákkal. Kiemelkedő fontosságú számunkra, hogy munkánk során saját szakterületünkön a lehető legjobbat nyújtsuk. Bár hivatásunk, érdeklődési körünk és gondolkodásmódunk sokszor különbözik egymástól, mégis tudunk BÉKÉBEN együtt dolgozni a közösen fontosnak ítélt célokért. Együtt képesek vagyunk olyan intézkedéseket kezdeményezni, melyek segítenek javítani az életminőséget városunkban és egy összetartó, elégedett közösséget kovácsolni. Meggyőződésünk, hogy ezáltal hozzájárulunk Kiskőrös fejlődéshez, erősítjük és építjük Kiskőrös várost és közösségért. Úgy gondolom, hogy egy ilyen egyesületnek politikai ideológiától függetlennek kell lennie, és az is. Önkormányzati szinten nem volna szabad döntő többségben pártpolitikának szerepet kapnia.    

-Mivel tudnád segíteni Kiskőrös Város Önkormányzatának működését képviselőként?

-A Kiskőrösért Egyesület elnökeként, a 3. számú körzet lakosa és önkormányzati képviselőjeként szakmai tapasztalataimnak köszönhetően aktívan hozzájárulhatnék a lakosság és a helyi vállalkozók érdekeinek képviseletéhez, a kulturális és közösségi élet fejlesztéséhez, az életminőség javításához. Hiszem, hogy az önkormányzat, a vállalkozók és a lakosság közötti nyitott és átlátható kommunikáció kulcsfontosságú a város fejlődése és jólléte szempontjából.

A Kiskőrösért Egyesület elnökeként meg szeretném ragadni az alkalmat és ismételten felhívni a figyelmet jelöltjeinkre:
1. Körzet: DULAI GYÖRGY
2. Körzet: GYÖRK ERNŐ
3. Körzet: SZABÓ ADRIÁN
4. Körzet: MADÁCSI NORBERT
5. Körzet: BA MARCELL
6. Körzet: TAGAI TÍMEA
 
Köszönjük, ha megtisztelnek bennünket bizalmukkal!
 
MEGOSZTÁS
Írta: vira