A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kaskantyúi FSE csapata már az utolsó forduló előtt bebiztosította helyét a tabella élén. A kaskantyúi együttes a szezon záró fordulójában már úgy lépett pályára, hogy a találkozó után aranyérem kerül majd a játékosok és a csapatvezetők nyakába.

-Hirdetés-

A kaskantyúiak június 2-án az élcsapatnak számító Vadkert FC STE II. gárdáját látták vendégül, akiktől szoros csatában egygólos vereséget szenvedtek.

Kaskantyúi FSE – Vadkert FC STE II. 2-3 (2-1)
A Kaskantyúi FSE csapata

Kaskantyúi FSE: Kovács D. – Bánszki (Makó), Oroszi, Tratter, Bartha (Kismók), Kovács Zs., Lasztovicza (Hollósi), Gertner (Karf), Hajdú (Kiss P.), Kelemen (Varga Sz.), Széhn.

A Vadkert FC STE II. csapata

Vadkert FC STE II.: Faddi – Szekér (Font), Rózsa, Gaál (Pál), Frei, Sztankovics, Farkas, Radics (Windecker), Viola, Varga B. (Lévai), Szamosi (Májer).

A találkozót nagy lendülettel kezdte a soltvadkerti csapat, amelyben pályára lépett a vármegyei I. osztályú gárdából visszajátszó Farkas Béla, Radics Zoltán és a kapus Faddi Dávid is. A vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést, amikor Farkas Béla kapott jó labdát középen, lefutotta a védőket és nagy gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába (0-1). A 6. percben a soltvadkerti Radics Zoltán futott el középen, de ziccerben nagy bravúrral védeni tudott a hazaiak kapusa Kovács Dorián. A 14. percben a kaskantyúi Széhn Bence végezhetett el szabadrúgás, ami után Lasztovicza Ákos szép mozdulattal helyzete a kapuba a labdát (1-1). A 26. percben közel állt a vezetéshez a kaskantyúi csapat, de Lasztovicza Ákos fejesét gólvonalról rúgták ki a soltvadkertiek, majd Kovács Zsolt gólját érvénytelenítette a játékvezető les miatt. A 29. percben egy gyors hazai kontratámadás futott végig a pályán, amikor Kovács Zsoltot buktatta a büntetőterületen belül a soltvadkerti Frei Tamás. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette Kovács Zsolt (2-1). A szünet után lüktető volt a játék és mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Az 50. percben a hazaiak buktatták a büntetőterületen belül a soltvadkerti farkas Bélát, mely után a tizenegyest a sértett értékesítette (2-2). A 72. percben szerezte meg a győztes találatot a soltvadkerti csapat, amikor egy 20 méterről elvégzett szabadrúgásból védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba Viola Máté (2-3). Izgalmas, jóiramú mérkőzést játszottak a csapatok, amelyen a helyzeteiket jobb arányban kihasználó soltvadkertiek nyertek.

Virág Tibor és Suba Zoltán

A találkozó után ünnepélyes keretek között került sor a vármegyei III. osztályú bajnokságot megnyert Kaskantyúi FSE díjátadójára. A bajnokcsapat tagjait a kaskantyúi labdarúgó klub elnöke Virág Tibor köszöntötte, a díjakat pedig a Bács-Kiskun Vármegyei Labdarúgó Szövetség részéről Suba Zoltán adta át.

Az eseményen az aranyérem és a kupa átadásán kívül különdíjat kapott a legjobb edzőként Virág Tibor, a legtöbb időt a pályán töltő játékosként Széhn Bence, a legszebb gólt szerzőként Oroszi László (Akasztó ellen), a legnagyobb átverést megélőként Bobek Norbert (a kunfehértói mérkőzésen csereként kérték, hogy jöjjön el és végig kellett játszani a mérkőzést, mert vele voltak 11-en) és a 42 találattal gólkirály Kovács Zsolt, míg a közönségdíjat Schmidt Péter adta át Bartha Rolandnak.

Virág Tibor és Virág Ábel
Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:

– Tudtuk, hogy már bajnokok vagyunk és a mai találkozón ennek tudatában léptünk pályára. Szerettük volna szépen zárni a szezont, mert 19 megnyert mérkőzés után fogadtuk a soltvadkertieket. Azt láttuk, hogy az ellenfelünk nagyon komolyan veszi ezt a mérkőzést és több vármegyei I. osztályú játékost is szerepeltettek a csapatukban, de úgy gondolom, ha ma nem szerettünk volna mindenkinek lehetőséget biztosítani a szereplésre, akkor másként alakul a végeredmény. Nagyon örülök annak, hogy szép számban jöttek el a mérkőzésre szurkolók és történelmi sikert értünk el a klub életében, amely korábban még soha nem volt bajnok. Mintegy 10 éves munka van a szép eredmény mögött, hiszen Kaskantyún a semmiből építettük fel a labdarúgást. Az elért eredmény mellett megszépült a sportpálya és most már a mai kor követelményeinek megfelelő körülmények vannak. Az már biztos, hogy a csapat magja a jövőben is együtt marad és nagyon remélem, hogy jövőre is az élmezőnyben tudunk végezni.

Font Norbert
Font Norbert – Vadkert FC STE II. játékosa:

– Szerettünk volna nyerni ezen a találkozón, hiszen csak egy győzelemmel volt esélyünk megszerezni a tabellán a negyedik helyet. Ezen kívül az is további motivációt jelentett, hogy egy bajnokcsapat ellen kívántunk jó eredményt elérni. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és a vezetésünk után akár két gólos is lehetett volna az előnyünk, de kihagytunk egy óriási ziccert. Sajnos kaptunk két gólt, de nagyon küzdöttünk és az akarásunknak, lelkesedésünknek köszönhetően fordítottunk és nyertünk. Talán volt a negyedik helynél több is a csapatban, azonban elhullajtottunk olyan pontokat, amelyeket meg lehetett volna szerezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (110 db kép)
MEGOSZTÁS