A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tanulói közül többen is bejutottak az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjébe. A legjobbak május 27-28-án Budapesten küzdöttek meg egymással a Lantos Mihály Sportközpontban.

-Hirdetés-

Az első napon az egyéni versenyeket rendezték meg, ahol a 19 vármegye bajnokai és az országos döntő behívási szintjét elérő versenyzők vettek részt. A KEVI diákjai kiemelkedő sikereket értek el kislabdahajításban, amelyben Kúkel Bálint 12., Trsztyinszki Maja 9., Hauk Zóra pedig az 1. helyet szerezte meg.

A kislabdahajításban MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA BAJNOKA HAUK ZÓRA, az egyéni összetett verseny (négytusa: 60 méteres és 600 méteres síkfutás, távolugrás, kislabdahajítás) döntőjébe is bejutott, ahol bronzérmet szerzett.

Hauk Zóra
Czinkóczki Tibor – felkészítő:

– Az atlétika a sportok királynője, de ezen a két napon Hauk Zorka volt az atlétika királynője. A versenyen egyéniben és összetettben a fiúk, valamint a lányok között is több, mint 1.300-an indultak országosan. Az egyéni összetett versenyben több ezren indultak, amely döntőjében a dobogó harmadik fokára állhatott Hauk Zóra. Hatalmas siker, hogy az országos döntőben jól szerepeltek diákjaink, ami ilyen nagy létszámú induló tekintetében óriási eredmény az iskola és a város életében.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS