Évek óta hagyomány a Kiskőrösi EGYMI-ben, hogy egy délelőttöt szentelnek a gyermeknap megünneplésére. Ilyenkor a pedagógusok és a gyerekek szülei is igyekeznek a kicsik kedvében járni. Harmadik éve szervezi már meg ezt az eseményt Gyenizse Ágnes pedagógus, melyre előadással, bemutatókkal, játékos tornával, ugrálóvárral, állatsimogatóval, sorversenyekkel, finomságokkal és még meglepetéssel is készültek a szervezők.

-Hirdetés-

 

A rendezvény sikeréhez idén is minden adott volt, a gyerekek nagy izgalommal vetették bele magukat a játékos feladatokba.
Sok mosolygós arcocskát láttunk a délelőtt folyamán

A reggel a Gulliver Színpad – Utazószínház: A hencegő hőscincér című előadásával kezdődött, majd testébresztő tornával folytatódott, míg a rendőrség munkatársai felállították standjaikat. 

A színészek egy tanmese jellegű történetet adtak elő, melyet a gyerekek nagyon élveztek

Időközben a kiskőrösi önkéntes tűzoltók autója is megérkezett az iskola udvarára. A gyerekeket szinte ámulatba ejtette a rengeteg eszköz, melyek közül többet ki-, illetve fel is próbálhattak a tűzoltók, rendőrök segítségével, útmutatásával.

Sokak tetszését elnyerték a fegyverek

A gyerekek nagy örömére az idei rendezvényről sem hiányozhatott a légvár és ezúttal még meglepetés cukorágyú is volt.

A nap legörömtelibb pillanata talán az volt, amikor repkedtek a cukorkák
Az idei gyereknapról Gyenizse Ágnes, DÖK segítő pedagógus így mesélt hírportálunknak:

– Idén is a Diákönkormányzat szervezésében került megrendezésre a gyereknap munkatársaim és a szülők segítségével. Az állomásokon pedagógusaink és asszisztenseink várták a gyerekeket, míg azokhoz osztályfőnökeik kísérték őket. Évről évre próbálunk minél érdekesebb előadásokat, programokat szervezni a gyerekeknek. Ez alkalommal is meghívtuk a rendőrséget, az önkéntes tűzoltókat, sőt idén a készenléti rendőrök is tartottak bemutatót. Úgy láttam, hogy a gyerekek mindezt nagyon élvezték. De nyuszisimogatóval és légvárral is készültünk, hogy ne csak tematikus programok legyenek, hogy egy kicsit meg is pihenhessenek az állomások között. Újdonság volt a roma gasztronómiai bemutató és kóstoló, mely Kunhegyesi Nikolett ötlete nyomán és közreműködésével valósulhatott meg. Mindeközben készültek a palacsinták is a Szülői Munkaközösség által. A sportverseny előtt és után ágyúból kilőtt cukorkákkal jutalmaztuk a gyerekeket. A nap zárásaként mindenki egy gombóc fagyit kapott ajándékba a vadkerti Zsikla cukrászda jóvoltából.

Az idei rendezvényt támogatták:

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (142 db kép)
MEGOSZTÁS