A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U15-ös lányok a korosztályos vármegyei bajnokságban szerepelnek. A fiatal labdarúgók az élcsapatok közé tartoztak a bajnokságban és a jó eredményeknek köszönhetően az érmes helyekért voltak versenyben.

Az együttes az utolsó játékhéten két nagyon fontos mérkőzésen lépett pályára, melyek tétje az volt, hogy amennyiben ezek egyikén nyerni tudnak, akkor ezüstérmesek lehetnek. A csapat a második helyért vívott harcban rivális bugaciaktól idegenben kapott ki 1-0-ra úgy, hogy a mindent eldöntő találat a mérkőzés hosszabbításában született egy szögletet követően.

A kiskőrösi csapat ezt követően a szezon utolsó mérkőzését játszotta le június 8-án hazai környezetben, amikor az Astra HFC Kiskunfélegyháza gárdájától 5-2 (1-0) arányú vereséget szenvedtek: Kupsza – Csernik, Takács A., Takács T., Jaksa, Vlcskó, Lucza. Csere: Lajkó, Jónás, Pogány-Szlama, Szabó N.
-Hirdetés-

A kiskőrösiek számára gondot jelentett, hogy ezen a napon nem számíthattak Galambos Annára, aki 52 találatával a bajnokság gólkirálya lett. A meghatározó játékosa hiányában is a kiskőrösiek az első félidőben jól játszottak és Jaksa Maja góljával 1-0-ra vezettek. A hazaiaknak egy győzelem kellett volna ezen a találkozón az ezüstérem megszerzéséhez. A második félidő elején 3 percen belül kapott két gólt védelmi hibából a hazai gárda, ami rányomta bélyegét a találkozó további alakulására (1-2). A kiskőrösieknek ki kellett támadniuk és egy vendég kontratámadás végén már 1-3 volt az állás. A hazai lányok nagyot küzdve Jaksa Maja újabb találatával visszajöttek a mérkőzésbe (2-3), azonban a végjátékban a kinyíló kiskőrösiek ellen gólokat tudott szerezni a kiskunfélegyházi gárda és így 2-5-el végződött a találkozó. Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi csapat a tabella harmadik helyén zárt a 10 csapatos bajnokságban 33 ponttal.

Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A találkozó tétje a második hely megszerzése volt a számunkra, amit már a bugaci mérkőzésen megtehettünk volna, ha nem szenvedünk vereséget. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ma nyernünk, de így is egy szép harmadik hellyel zártuk a szezont. Hiányzott a csapatunkból ma az egyik meghatározó játékosunk, a bajnokság gólkirálya, Galambos Anna, akivel jelentősen nagyobb esélyünk lett volna a győzelemre. Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól játszottunk, a vezetést is megszereztük, de sajnos a második félidő elején gyorsan kaptunk két nagy védelmi hibából gólokat, ami után nekünk kellett futni az eredmény után. A célunkat elértük, mert a dobogós helyek valamelyikének elérését szerettük volna és kis szerencsével a jobb eredmény is bennünk volt. Azt már lehet tudni, hogy a csapat gerince együtt marad, és amennyiben jövőre nem lesznek nagyobb változások, akkor a lányok jövőre is odaérhetnek a dobogóra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS