Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Június első vasárnapján ünnepeljük Magyarországon a Pedagógusnapot. Ennek alkalmából június 6-án, délután 17 órától várták a város pedagógusait a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központba, ahol egy színvonalas műsorral, majd a hagyományos kitüntetések átadásával emlékeztek meg a pedagógusok fáradságos munkájáról. 

A megjelent pedagógusokat Fodor Tamás tanár úr, valamint Ifj. Gmoser István és Filus Tibor önkormányzati képviselők köszöntötték egy-egy szál virággal. A városi pedagógusnap Kiskőrös Város Önkormányzat, valamint a Kunság Média Nonprofit Kft. jóvoltából valósult meg – emelte ki Kornóczi Natália, aki Gyalog Lillával közösen konferálta az eseményt.

Ifj. Gmoser István, Fodor Tamás és Filus Tibor virággal kedveskedtek a pedagógusoknak
-Hirdetés-

Az esemény a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, Csővári Csilla énekművész, valamint Vikorné Hajas Matild zongoratanárnő közreműködésével. Ezután Kiskőrös polgármestere, Domonyi László mondta el ünnepi gondolatait, meghálálva a pedagógusok lelkesedéssel teli egész éves munkáját.

A KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum zenés műsora következett, amelyben előadták a The Blessing, azaz az Áldás című zenedarabot, közreműködött Nemes Krisztián, Kohut Zalán, Mester Máté, Városi Mirjam tanulók, valamint Arató Lóránt igazgató-lelkész.

Az EGYMI Flower Power tánccsoportja is előadott egy produkciót

A Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Kiss-Berdő Viola és Kiss-Berdő Boróka adott elő egy négykezes zongorajátékot. Őket követte Sulyok Nimród trombita előadása, ahol zongorán kísért Vikorné Hajas Matild.

A Kiskőrösi EGYMI Flower Power tánccsoportja egy Dance Mixet adott elő, felkészítő pedagógusuk Viedner Mónika volt. Az ezt követő percekben a Kiskőrösi Óvodák Kőrisfa Óvodájának műsorát láthatta a közönség, az óvoda Táncoló Talpak tehetségműhely gyermekeinek előadásában, felkészítő pedagógusuk Albert Amina volt.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 7.b osztályos gyermekei is bemutatták tánctudásukat, melyet Szkenderovics Lajosné pedagógus tanított be számukra. Ezután a KEVI Harangvirág Óvodájának Csiga csoportja következett, akik zenés műsorral készültek a közönség számára. Az ő felkészítő tanáruk Menyhárt Laura volt.

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának 3.b osztályos tanulóiból álló néptánccsoport következett, akik “Játszani jó!” című előadással kedveskedtek a pedagógusoknak. Felkészítő tanáruk Trepákné Kriskó Eszter volt. A színvonalas műsort Szűcs Lotti, Benyó Dóra és Tóth Zoé fuvolatriója zárta.

Az ünnepség azon része következett, melyben átadásra kerültek az elismerések, melyeket Domonyi László polgármester, valamint Filus Tibor, Kiskőrös Város képviselő-testületének Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke adtak át.

Aszódi Pálné aranyoklevelet vehetett át
  • Kővári Gáborné, a Kiskőrösi Óvodák dolgozója Kiskőrös Város Emléklapot kapott.
  • Dénes Istvánné, a KEVI Harangvirág Óvodájának dolgozója Kiskőrös Városért Emléklapot, valamint Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.
  • Ba Istvánné, a KEVI Harangvirág Óvodájának dolgozója Kiskőrös Város Emléklapot kapott.
  • Aszódi Pálné, a KEVI Harangvirág Óvodájának dolgozója a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar nevében aranyoklevelet kapott.
  • Grausza Jánosné, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője Kiskőrös Város Emléklapot kapott.
  • Filus János, a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziuma és Technikumának dolgozója Kiskőrös Városért Emléklapot kapott.
  • Donáthné Belák Katalin, a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziuma és Technikumának dolgozója Kiskőrös Városért Emléklapot kapott.
  • Domonyiné Borbényi Katalin, a Bács-Kiskun Vármegyei  Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézményének munkatársa Kiskőrös Városért Emléklapot kapott.
Domonyiné Borbényi Katalin Kiskőrös Városért Emléklapot kapott
Gratulálunk a méltatott pedagógusoknak és további sikerekben gazdag, tartalmas éveket kívánunk nekik!

Az esemény zárásaként a pedagógusnap alkalmából egy nagyvonalú felajánlás részesei lehettek Kiskőrös Város intézményei Spaics Igor, a Tender Hungária Kft. és a Duna Part Feszt alapítójának köszönhetően, akivel évek óta együtt dolgozik a város kulturális eseményeinek megvalósítása során. Ő osztotta meg a nemes gesztus részleteit, valamint kedveskedett a pedagógusoknak egy flashmob videó bemutatásával is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS