Június 8-án különleges programra várta a zene iránt érdeklődő kisgyermekes családokat a Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI, ugyanis egy hangszersimogató keretén belül ismerkedhettek meg számos hangszerrel. 

„Soha nem volt még ilyen az iskolában és azért találtam ki, mert az egyetlen olyan esemény iskolánkban, amikor a gyerekek szüleikkel együtt megfoghatják, kipróbálhatják, megszólaltathatják azokat a hangszereket, melyek tetszenek nekik. Ez azért is fontos, mert a szülőknek erre máskor nincsen lehetősége, hiszen hangszerbemutatóinkat úgy tartjuk, hogy osztályok jönnek hozzánk osztályfőnökeikkel, így a szülők -talán- nem kapnak kellő információt. Így személyesen is meg tudjuk ezt tenni ebben a formában. Szaktanáraink segítenek a szülőknek és a gyerekeknek is, hogy közelebb kerüljenek a hangszertanulás megkezdéséhez” – nyilatkozta Markóné Csányi Gabriella intézményvezető. 

-Hirdetés-

A szombati alkalomra érkezők a zongorát, valamint különböző rézfúvós hangszereket ismerhettek meg közelebbről, melyeket meg is szólaltathattak.

„Előtérbe kell helyezni azt, hogy a gyerek mit szeretne. Ha a szülő szeretné, hogy a gyerek zenét tanuljon, az is nagyon fontos, de előtérbe kell helyezni, hogy a gyerek mit szeretne. A gyermek testalkatát és fogazatát -fúvós hangszer esetében- mindenképpen szükséges megvizsgálni és megfigyelni” – tette hozzá.

Az új növendékek felvételi meghallgatását június 10-11-én tartották. A szeptemberi pótfelvételi azonban csak abban az esetben kerül kihirdetésre, ha az intézmény tanszakjai nem kerültek betöltésre.

Videó: Kiskőrös TV
Facebook bejegyzés, kiemelt kép: Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI facebook oldal 

MEGOSZTÁS
Írta: vira