A kiskőrösi keresztény felekezetek – a Magyar Apostoli Egyház, a Kiskőrösi Református Egyházközség, a Magyar Pünkösdi Egyház, a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet, a Római Katolikus Egyházközség és az Evangélikus Egyház – családi napot szerveznek június 16-án, Kiskőrösön a főtéren. Ezen a vasárnapon a templomok és imaházak többségében elmaradnak az istentiszteletek, így mindenkit szeretettel várnak a főtéren felállított sátorhoz a 9:30-kor kezdődő közös istentiszteletre, majd közös ebédre és az azt követő programokra.

-Hirdetés-

„Fontosnak tartjuk az ökumené erősítését. Itt Kiskőrösön talán nem is az erősítésére, sokkal inkább a megélésére van szükség: hogy nem elválasztanak minket dolgok, hanem összekötnek bennünket. Az Istenben való hit a közös alap, ami megerősít mindannyiunkat, ami által együtt lehetünk, egy közösségben”Arató Lóránd evangélikus igazgatólelkész.

A felekezetek lelkészei és vezető testületei Kiskőrös Város Önkormányzatával közösen készülnek egy vidám, tartalmas, több korosztályt is megmozgató programra: 

Az ökumenikus istentiszteleten igét hirdet Pethő-Szűcs Mária evangélikus iskolalelkész. Közreműködik a Pünkösdi és Apostoli Gyülekezet fiataljaiból alakult dicsőítő csapat, valamint az Evangélikus és Baptista Fúvószenekar. 

Az istentisztelet után a szervezők közös ebédre várják a résztvevőket. 
A délután folyamán pedig további programokkal készülnek az érdeklődőknek. 
A napot 16 órakor a Gábriel zenekar koncertjével zárják a főtéren. 

A rendezvényt egy nyertes pályázatnak köszönhetően a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is támogatja anyagilag, ezért a pályázati elszámolás miatt, ebéd előtt egy jelenléti ívet kell aláírniuk a résztvevőknek. 

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: illusztráció (VIRA.HU archív fotó) 

MEGOSZTÁS