Június 14-én megkezdődött a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, ezzel együtt megnyithatta kapuit a várva várt Kiskőrösi Szurkolói Zóna is a Revaló Pál  Közösségi Központban. 

-Hirdetés-

A szurkolói zóna ötlete Szedmák Tamástól ered. Több hónapig tartó szorgos munkájának és szervezésének hála létrejöhetett a Kiskőrösi Szurkolói Zóna a Revaló Pál Közösségi Központban, másnéven RePában.

A szurkolói zóna igazi stadion hangulatot hoz el a kiskőrösi focikedvelők számára. A részvétel ingyenes az egész bajnokság idején. Az összes mérkőzés alatt tárt karokkal várják a résztvevőket. Széles étel- és italkínálattal készülnek a Gazda Grill és a Ba Italház jóvoltából. A választék igen széles, választhatnak kenyérlángos, gazda szendvics, hot-dog, zsíros kenyér, bajor perec, pogácsa és különféle rágcsálnivalók közül, valamint üdítőket és számos sörkülönlegességet is fogyaszthatnak.

Sokféle harapnivaló közül választhatnak a nézők

A mérkőzéseket óriáskivetítőn tekinthetik meg a nézők, s hogy minél többen élvezhessék a labdarúgó mérkőzéseket, több száz ülőhellyel, sörpadokkal és lelátókkal készültek a szervezők. A rendezvény teljes mértékben családbarát, a gyermekeket is várják sok szeretettel a RePában. A Subfootball jóvoltából focis játéklehetőség várja a kicsiket és nagyokat. Az élmény fokozása érdekében különleges, alkalomhoz illő dekorációval készültek a szervezők, focilabda alakú babzsákok is díszítik a helyszínt.

Az első mérkőzésre június 14-én 21 órakor került sor, amely során Németország és Skócia játszott egymással Münchenben.

Az első félidőben Németország három gólt is szerzett viszonylag hamar, a 10., majd a 19. percben. Elsőként F. Wirtz, majd a másodikat J. Musiala játékosok jóvoltából. A 41.  percben a skót csapatból R. Porteous játékos szabálytalanság miatt azonnali piros lapot kapott. Az első félidő végén Németország berúgta a harmadik gólt is K. Havertz focista által, amelyet három perc hosszabbítás követett.

Kicsivel 22 óra után elkezdődött a második félidő. A 68. percben Németország megszerezte negyedik gólját is, amelyet N. Fuellkrug rúgott, majd a 75. percben az ötödik gól is a németek számlájára került volna F. Wirtz által, ha nem lett volna les.

Változatos korosztály, kisebbek és nagyobbak is érdeklődtek a mérkőzés iránt

A mérkőzés vége előtt váratlan fordulat következett be, melynek következtében Németország csapatából A. Rüdiger öngóllal szerzett egy gólt a skót csapatnak, azonban ez a végeredményen nem változtatott. A mérkőzés még az utolsó másodpercekben is tartogatott meglepetéseket, ugyanis a három perces hosszabbítás utolsó pillanataiban E. Can berúgta Németország számára az ötödik gólt is, így Németország legyőzte Skóciát 5-1-re a 2024-es UEFA EURO Európa Labdarúgó-bajnokság első mérkőzésén.

Támogatók: 

             

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni