2024. július 15-én este tartotta idényzáró vacsoráját az Akasztó FC. Az eseményre a csapatok játékosain kívül a baráti kör tagok és a csapat segítői, támogatói is meghívást kaptak. Az eseményen az értékelők mellett, kiosztásra kerültek az idény legjobb játékosai címek és a vármegye hármas csapat is most kapta meg az ezüstérmeket.

 

-Hirdetés-

Az idényzáró a vacsorával kezdődött, melynek menüje birkagulyás volt, illetve Németh Csabának köszönhetően finom réteseket, pogácsákat és pohárkrémeket is fogyaszthattak a meghívott vendégek. Az értékelők sorát először Endrődi Ferenc a klub elnöke nyitotta. Beszédében köszönetet mondott minden játékosnak, támogatónak és segítőnek az egész éves munkáért, illetve a szurkolóknak is megköszönte, hogy szép számmal buzdították a 2023-2024-es idényben is a csapatot. A jövőről csak annyit mondott, hogy szeretnének a dobogón végezni a következő szezonban. Ehhez a csapat kialakítása már folyamatban van.

Endrődi Ferenc elnök

Az elnök úr beszéde után, Fésüs Dávid a vármegyei harmadosztályú együttes csapatkapitánya mondott pár gondolatot az idényükről. Kiemelte, hogy 19 gólszerzője volt a csapatnak, illetve 18 győzelmet szereztek, négyszer játszottak döntetlent és csak kétszer kaptak ki a szezon során. Megköszönte még a vármegyei első osztályú csapatból Varga Milánnak és Bányai Máténak, hogy többször is az együttes rendelkezésére álltak és gólokkal segítették a csapatot. A vármegye hármas együttes a közép csoportban a második helyet szerezte meg a Kaskantyú mögött. Ezek után került sor az ünnepélyes ezüst éremátadásra és a második helyért járó serleget is átvette Fésüs Dávid csapatkapitány.

A vármegye hármas csapat is most kapta meg az ezüstérmeket

Ezt követően Szrenkó István a vármegyei első osztályú együttes vezetőedzője tartotta meg értékelőjét. Beszéde elején kiemelte, hogy nagyon fontos az utánpótlás, hiszen e nélkül nem lenne Akasztón megyei egyes futball. Külön kiemelte Klajkó Tamást és az Akasztói Focisulit, ahol több edző is gondoskodik a gyermekekről heti több edzéssel. Kitért az U16-os csapatra is, akik negyedik helyet értek el a mögöttünk hagyott idényben, illetve itt adott Akasztó egy gólkirályt Lázár Márkó személyében 35 góllal. Megemlítette az ifjúsági csapatot is, akik nyolcadik helyen végeztek. Köszönetet mondott Szabó Attilának, aki vezeti az U16-os és az U19-es csapatot is.

Szrenkó István

Ezek után kitért a megyei első osztályú csapatra is, akik a 2023-2024-es szezonban a 7. helyen végeztek 41 ponttal, és csak rosszabb gólkülönbségük miatt nem lettek hatodikak. Tavasszal csak négy vereséget szenvedett a csapat. Az együttesből kiemelte Boldizsár Csabát, aki a házi gólkirály lett 10 találattal. Kitért az edzéslátogatottságra is, ami még mindig alul maradt attól, amit az edző szeretne, de már történt előrelépés az elmúlt évekhez képest. Az egész idényben 53 %-os volt az edzéslátogatottság. Ennek kapcsán kiemelte a fiatalok közül Szabó Norbertet, aki az edzések 90 %-án vett részt. Az idősebb játékosok közül pedig Varga Milánt, akinek 77 %-os edzéslátogatottsága volt az elmúlt szezonban. Megköszönte a megye hármas csapatból Kósa Balázsnak és Végh Istvánnak azt, hogy nem csak kupameccseken, hanem bajnokikon is kisegítették a vármegyei első osztályú együttest. Továbbá az ifjúsági játékosokat is méltatta (név szerint): Szabó Ákost, Szabó Norbertet, Fábián Pétetr, Szabó Márkot, Torgyik Tamást, Szrenkó Attilát, akik nagyon kellettek ahhoz, hogy ezt a 7. helyet elérje a csapat.

Az értékelők után került sor a vármegyei első osztályú együttesből a legjobb játékosoknak járó díjak átadására. Idén is, csak úgy, mint tavaly már a játékosok szavazták meg a szezon legjobbjait. Minden játékos három labdarúgót nevezett meg, akit első helyre tettek, az 3, akit másodiknak az 2, míg akit harmadiknak az 1 pontot kapott. 18-an szavaztak: 16 játékos és 2 stábtag. Így alakult ki az összesített végeredmény. Két labdarúgóra nem lehetett szavazni. Ők különdíjban részesültek: Németh Zsolt kapus és Boldizsár Csaba házi gólkirály.

A szezon legjobbjai (balról-jobbra): Németh Zsolt, Madácsi Gábor, Varga Milán, Bányai Máté, Doszpod Tamás

A játékosok szavazati alapján az idény legjobb játékosa Varga Milán lett, aki 14 szavazatot és 30 pontot ért el. Második Doszpod Tamás 13 szavazattal és 26 ponttal. A harmadik helyen holtverseny alakult ki Bányai Máté és Madácsi Gábor között, 16-16 ponttal. A legjobbak a serlegek mellett támogatói ajándékokat is átvehettek. Többek között Eb labdákat, Absolute Live üdítőitalokat és az első helyezett még külön egy hármas Szentpéteri Borválogatást is kapott.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS