Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak június 16-án Kiskőrösön Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 66. évfordulója alkalmából. Az érdeklődőket a városközponti buszmegállónál található Nagy Imre emléktáblához várták.

-Hirdetés-

Az eseményen Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Kocsi Petra köszöntötte a megjelenteket, majd Turán István történész mondta el gondolatait a 66 évvel ezelőtt történtekről.

Turán István

A visszaemlékezést követően a Nagy Imre emléktáblánál koszorút helyezett el Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Domonyi László polgármester és Gmoser István képviselő.

Az „56-os Szövetség” nevében koszorút helyezett el a Nagy Imre emléktáblánál Faragó Imre.

A Nagy Imre emléktáblánál koszorút helyezett el a Kiskőrösi Polgári Kör tagjainak képviseletében dr. Ábrahámné Kövesdi Mária és Zoboki Lajos.

A megemlékezés ezt követően a katolikus templom előtt található II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobránál folytatódott, ahol Turán István történész mondott beszédet.

II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobránál koszorút helyezett el Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Domonyi László polgármester és Gmoser István képviselő, a Kiskőrösi Polgári Kör tagjainak képviseletében pedig dr. Ábrahámné Kövesdi Mária és Zoboki Lajos.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS