2024. június 9-én tartották hazánkban a magyarországi önkormányzati választást, melyen a vármegyei (fővárosi) és helyi (kerületi) önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és a főpolgármestert, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőket választották meg.

-Hirdetés-

Június 13-án délután a helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választás eredménye alapján a Helyi Választási Bizottság elnöke dr. Ba Mariann adta át megbízólevelét Domonyi László polgármesternek, valamint az egyéni választókerületi képviselőknek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek.

A jogszabályok alapján a települési kompenzációs listán bejutottak egy későbbi időpontban kaphatják meg megbízóleveleiket, melynek oka, hogy a listás, illetve töredékszavazatok összeszámlálása az egyéni körzetek szavazatainak összeszámlálását követően történik, így – a jogszabályi rendelkezések alapján – ez az eredmény később lesz jogerős és később születik meg, mint az egyéni választókörzeteké.

Kiskőrösön a települési kompenzációs listáról bejutott képviselők 2024. június 17-én hétfőn vehették át megbízóleveleiket a Helyi Választási Bizottság elnökétől, dr. Ba Marianntól.

dr. Ba Mariann a Helyi Választási Bizottság elnöke és dr. Turán Csaba, Kiskőrös város jegyzője.

Elsőként Filus Tibor (Kiskőrösi Gazdakör Egyesület – Ültess Fát Mozgalom Egyesület), Kudron Tamás (MEMO), majd Szabó Adrián (Kiskőrösért Egyesület) képviselő vette át megbízólevelét.

Képünkön (b.-j.) Szabó Adrián, Filus Tibor, Kudron Tamás képviselők.

Az elért eredményhez gratulált, a munkához sok sikert kívánt a Választási Bizottság nevében dr. Ba Mariann, Kiskőrös Város Önkormányzata nevében dr. Turán Csaba, jegyző.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS