Június 23-án mérkőzött meg a magyar válogatott, akik most a skótok ellen játszottak. A labdarúgó mérkőzés végre magyar győzelemmel zárult, azonban emellett komoly sérülés is történt a magyar csapat tagjai között.

-Hirdetés-

A magyar labdarúgó válogatott már harmadszorra lépett pályára a 2024-es UEFA EUROPA Labdarúgó-bajnokságon, ez alkalommal Stuttgartban, ellenfelük pedig Skócia csapata volt. A mérkőzést a megszokott módon természetesen most is megtekinthették a szurkolók a Kiskőrösi Szurkolói Zónában, s igen nagy számmal jelentek meg a focikedvelő nézők, hogy szurkoljanak a magyar csapatnak.

A nézők nehezen fogadták el a “majdnem vereséget”

A játszma szinte eseménytelenül telt az első félidőben, azonban a másodikról ez egyáltalán nem volt elmondható. A 69. percben mindenkit sokkoló esemény történt. Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Varga Barnabás összeütközött egy skót játékossal, melynek következtében súlyos fejsérülést szenvedett, összeesett, s hosszú percekig a földön feküdt mozdulatlanul. A csapat tagjai azonnal jeleztek az orvosi stábnak, hogy nagy a baj, a játékost pedig elkerítették, így nem lehetett látni percekig, hogy mi történik. Végül hordágyon vitték ki nyakmerevítőben a sérült játékost és szállították kórházba. Szerencsére később magához tért, azonban kiderült, olyan súlyos sérüléseket szenvedett,  több helyen is eltört az arccsontja, műtétre szorul, így számára véget ért a 2024-es Eb.

A magyarok a kényszerszünet után több lehetőséget is kaptak a gólszerzésre, azonban a skótok kapusa mindet kivédte. Végül 10 perces hosszabbítást kaptak a játékosok, amely végül meghozta a magyar csapat számára a csodát. A hosszabbítás utolsó másodperceiben, azaz a 100. percben Csoboth Kevin berúgta a skótok szögletéből a Szoboszlai Dominik által indított passzt, így az utolsó pillanatban a magyar csapat megnyerte a mérkőzést Skócia csapata ellen 1-0-ra! 

Az egész RePa tombolt, amikor Csoboth Kevin berúgta a gólt

Az egész RePa hosszú percekig tombolt, volt aki elsírta magát örömében, hiszen az eddigi mérkőzések szerencsétlenségei után végre jó esélyekkel tekinthetünk a jövőbe. A magyar válogatottnak így már van esélye a továbbjutásra, azonban ehhez a következő események közül legalább kettőnek meg kell valósulnia a közeljövőbe:

  • Spanyolország és Olaszország se kapjon ki Albániától és Horvátországtól
  • Anglia nyerjen Szlovénia ellen
  • Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól

A következő magyar mérkőzés időpontja még nem ismert, azonban hétfőtől újra folytatódnak a selejtezők, amely a nyolcaddöntőbe jutást fogja befolyásolni. A mérkőzések minden este megtekinthetők a Revaló Pál Közösségi Központban, a Kiskőrösi Szurkolói Zónában. 

Támogatók: 

              

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni