Június 21-én, pénteken délután a hagyományokhoz híven az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola aulájában szervezték meg a ballagási ünnepséget.

-Hirdetés-

Az intézmény három végzős osztályának 56 diákja, ünnepélyes keretek között búcsúzott el az itt eltöltött 8 évtől.

A kánikula ellenére, az iskola megtelt tanulókkal, rokonokkal, pedagógusokkal. Az utolsó osztályfőnöki óra után véglegesen kicsengettek és az osztályok énekelve vonultak végig a sok emléket felidéző folyósokon, majd az iskolát megkerülve a 7. osztályosok díszsorfala között, az utolsó általános iskolai ünnepségükön vehettek részt.

A Himnuszt követően először Balogh Rita, igazgatóhelyettes köszöntötte nagy szeretettel a ballagó diákokat és osztályfőnökeiket, a szülőket, rokonokat, az iskola pedagógusait és dolgozóit, és a ballagtató 7. osztály tanulóit.

Balogh Rita, igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket

Külön köszöntötte az asztalnál helyet foglaló díszvendégeket: dr. Bozóky Imrét Izsák város polgármesterét, Kapás Zoltánnét az iskola intézményvezetőjét, Hajduné Szrapkó Judit szobrászművészt, Nagyné Fekete Melindát a Szülői Munkaközösség elnökét, Bajkó Zoltán római katolikus plébánost és Magyar Csanád református lelkészt.

(b-j): Magyar Csanád, dr. Bozóky Imre, Kapás Zoltánné, Bajkó Zoltán, Hajduné Szrapkó Judit és Nagyné Fekete Melinda

dr. Bozóky Imre, Izsák város polgármestere Emerson gondolatával köszöntötte a résztvevőket: „A világ utat nyit annak az embernek, aki tudja, merre tart.” Majd így folytatta: „Arra kérem a ballagó diákokat, hogy ne feledkezzetek meg a családról, az iskoláról, a városról, ahonnan indultatok.

dr. Bozóky Imre, Izsák város polgármester köszöntötte a ballagó diákokat

Továbbá nagyon fontos, hogy tűzzetek ki magatoknak célokat és álmokat, természetesen az sem biztos, hogy minden sikerülni fog, de ha mindent megtesztek érte, akkor a világ is segíteni fog benne. Én azt kívánom, hogy küzdjetek meg mindenért, amit magatok elé tűztök és ezt tegyétek becsülettel. Sok sikert kívánok minden ballagó diáknak!” – tolmácsolta útravaló, biztató gondolatait a végzősöknek dr. Bozóky Imre.

Majd az ünnepi műsor keretében a 7. osztályosok nevében Brettner Hanna 7.b osztályos tanuló verssel, Kollár Nóra 7.b osztályos tanuló furulyaművel, Lakatos Léna Szimonetta 7.a osztályos tanuló zongoraművel, és Hajma Bálint 7.b osztályos tanuló búcsúztatójával köszöntek el a ballagó diákoktól.

Hajma Bálint, Brettner Hanna, Lakatos Léna Szimonetta és Kollár Nóra 7. osztályos tanulók

Válaszul az elköszönő diákok nevében a búcsúbeszédet Papp Emma 8.b osztályos tanuló, verssel Kecskeméti Anna 8.a osztályos tanuló búcsúzott.

Papp Emma és Kecskeméti Anna

Kapás Zoltánné az iskola intézményvezetője szívhez szóló szavakkal köszönt el a végzősöktől. Hamvas Béla szavaival köszöntötte a nagy útra induló, iskolájuktól búcsúzó diákokat.

Kapás Zoltánné az iskola intézményvezetője szívhez szóló szavakkal köszönt el a végzősöktől

Felidézte mennyi kiránduláson, versenyen, tanulmányi úton vettek részt, és hogy ez az utolsó évfolyam, amelyik a szomszédos Gorkij utcai épületben kezdte meg az általános iskolai tanulmányait. Kérte, hogy amikor 10-20-40 év múlva osztálytalálkozót szerveznek ne felejtsék el fellapozni az Izsáki Híreket, az emlékek visszaidézéséhez. Megköszönte a szülőknek, hogy a gyerekeket segítették, erősítették, biztatták, hogy életük első nagyobb mérföldkövén átjussanak. Megköszönte, hogy bíztak bennük, és közösen nevelhették fel, ezeket a nagyszerű fiatalokat. Búcsúzója szólt örömről, búcsúzásról, sikerekről, küzdelmekről és élményekről, mely gondolatokat könnyes szemmel hallgatták végig a diákok.

Majd a búcsúzó nyolcadikosok átadták az iskola zászlaját a hetedikesek képviselőinek.

Az ünnepség második részét a kitüntetések átadásával folytatták, melyeket azoknak a felnőtteknek és diákoknak adták át, akikre joggal lehetnek büszkék. De nemcsak a nyolcadikosaikat ballagtatták, hanem elbúcsúztak egy nagy tiszteletben álló pedagógus kollégától is: Földvári Józsefné Tündi nénitől.

Földvári Józsefné Tündi néni ének szakos pedagógus nyugdíjba vonul

Emlékplaketteket, okleveleket vehettek át a díjazottak.

KITÜNTETTEK:

8 éven át kitűnő bizonyítványért:
Csavera Ákos és Horváth Zalán 8.b, valamint Tóth László 8.c

Horváth Zalán 8.b

A kölyök TV, valamint az iskolarádió díjazottjai:
Tercsi Dominik 8.a

Tercsi Dominik 8.a

Sportjutalmak – Labdarúgás:
Cseh Krisztián 8.a, Kovács Barnabás, Kozma Gyula Adrián 8.b, valamint Hajma Csaba, Fazekas Krisztián, Kapus Anna, Orbán Szintia Stella 8.c

Fazekas Krisztián 8.c

Sportjutalmak – Kézilabda:
Molnár Zsófia, Tóth Andrea 8.a, Horváth Zalán, Mezei Zsigmond Zsolt, Sőreghy Nándor Márk, Tóth Blanka 8.b és Babusa Laura Judit 8.c

Molnár Zsófia 8.a

Sárfehér Néptánc Egyesület díjazottjai:
Czick Diána 8.b 

Czick Diána 8.b

Intézményi Tanács Emlékplakettjei

Táncsics Mihály–Díj Ifjúsági Fokozata:
Tőzsér Gréta, Kecskeméti Anna 8.a osztályos tanulók, Papp Emma, Tassi Fruzsina, Mezei Zsigmond Zsolt, Horváth Zalán 8.b osztályos tanulók, valamint Babusa Laura Judit és Tóth László 8.c osztályos tanulók 

Tőzsér Gréta 8.a

A nevelőmunkát segítő, átlagon felüli tevékenysége, valamint az iskola és a szülők kapcsolatának erősítése területén végzett eredményes munkája elismeréséül az Intézményi Tanács Szily Kálmán–Díjban részesítették: Makai Marianna szülőt.

Intézményi Tanács Szily Kálmán–Díj: Makai Marianna

Az iskola, a nevelőtestület, a tanuló ifjúság érdekében évtizedeken át végzett lelkiismeretes, kiemelkedő pedagógiai, nevelői tevékenysége elismeréséül, az Intézményi Tanács Szily Kálmán–életmű Díjban részesítették: Oláh Ibolya tanítónőt.

Intézményi Tanács Szily Kálmán–életmű Díj: Oláh Ibolya

Végezetül egy csokor virággal köszönték meg Hajduné Szrapkó Juditnak azt a 10 éves munkáját, amit az Intézményi Tanács díjainak elkészítésébe fektetett.

Ballagó diákok tablója:

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (188 db kép)
MEGOSZTÁS