Magyarország kiesett a 2024-es UEFA EUROPA Labdarúgó-bajnokságból tegnap este, miután Georgia legyőzte Portugáliát. 

-Hirdetés-

Bár az eseménydús június 23-i magyar mérkőzés győzelemmel zárult, hazánk labdarúgó válogatottja mégsem lép többet pályára az idei Eb-n. Az eddigi mérkőzéseik pontszámai alapján, a következő eseményeknek kellett volna megvalósulniuk, hogy a magyar válogatott jövő hétfőn Portugáliával mérkőzhessen meg:

  • Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától és Horvátországtól
  • Anglia nyerjen Szlovénia ellen
  • Portugália és Törökország ne kapjon ki Georgiától és Csehországtól

Ezek közül teljesült az első és a második, azonban a június 26-i mérkőzésen nem várt fordulat következett be: Georgia 2-0-ra verte meg a portugál csapatot, Törökország pedig 2-1-re megnyerte a mérkőzést a csehek ellen. Sajnos az előbbi mérkőzés eseményei döntöttek a hazai válogatott jövőjéről, hiszen a pontszámok és gólarányok miatt a magyar csapat így nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Ezen kívül a következő mérkőzéseket játszották az elmúlt napokban:

Spanyolország legyőzte Albániát 1-0-ra, így az albánok számára is véget ért az Eb. (F. Torres 13′) Olaszország és Horvátország döntetlen (1-1) meccset játszott, azonban a pontok és a gólarányok miatt Horvátországnak kellett elhagynia az Eb-t. A mérkőzésen először a horvátok szerezték a gólt (L. Modric 55′), azonban a magyar meccshez hasonlóan az utolsó utáni pillanatokban, a hosszabbítás végső másodperceiben az olaszok kiegyenlítettek (M. Zaccagni 90+8′),ezzel kiejtve a horvátokat.

25-én Franciaország mérkőzött meg Lengyelországgal, ami szintén döntetlen (1-1) eredménnyel zárult, viszont a horvát helyzethez hasonlóan a lengyeleknek pontjaik alapján el kellett hagyniuk a 2024-es Európa-bajnokságot.

Hollandia és Ausztria mérte össze tudását, amely az osztrákok javára 3-2-es eredménnyel zárult. A nap további részében eredménytelen mérkőzések játszódtak Németországban, Dánia és Szerbia, valamint Anglia és Szlovénia is 0-0 eredménnyel zárult. Az eddig említett mérkőzéseken kívül Szlovákia és Románia, valamint Ukrajna és Belgium játszott egymással, előbbi döntetlen lett 1-1 eredménnyel, utóbbi pedig gól nélkül, 0-0-al zárult.

Az eddigi események, gólarányok és pontszámok alapján a következő csapatok jutottak a nyolcaddöntőbe: Németország, Svájc, Spanyolország, Olaszország, Anglia, Dánia, Szlovénia, Ausztria, Franciaország, Hollandia, Románia, Belgium, Szlovákia, Portugália, Törökország, Grúzia. 

Sok sikert kívánunk a csapatoknak, és továbbra is szeretettel várja a szurkolókat a RePában a Kiskőrösi Szurkolói Zóna!

Támogatók: 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni