Új parkolóhelyekkel bővül a Záportározó-tó környéke, amelyek a hamarosan elkészülő városi piac működését is segítik majd, hiszen az új létesítmény elkészültével megnövekedhet városunkban a forgalom. 

-Hirdetés-

„Azt várjuk, hogy a piac majd egy nagy forgalmat fog bonyolítani, legfőképpen szerdán és szombaton, de mi abban bízunk, hogy leginkább minden nap. Azt is látjuk, hogy van parkoló a piac környékén, közelében, de biztos, hogy kevés lesz ezeken a csúcsteljesítményű napokon, ezért újabb parkoló építéseket kellett beiktatnunk” – jelentette ki Domonyi László polgármester. 

Emellett a záportározóhoz érkezőket is kiszolgálja majd a parkoló.

„Van elképzelésünk esetlegesen, hogy akár kisebb sportrendezvényeket, vagy közösségi rendezvényeket is ezen a placcon, a záportározó közelségében tudjunk megrendezni” – tette hozzá.

A Kőröskom Nonprofit Kft. által megvalósuló kivitelezés pár hónapja vette kezdetét a városi piac év végi átadására pedig már el is készül az új parkoló. Az evangélikus temető oldalánál pedig egy gyalogos bejárási lehetőség segíti majd a közlekedést.

„Találtunk egy gyalogos bejárási lehetőséget a sok sír között, közvetlenül a temetőben, így majd a parkolóból, viszonylag jó átjárással a temetőbe egy gyalogos bejárót is fogunk tudni nyitni, és ezt ki is fogjuk alakítani.”

A beruházásnak köszönhetően körülbelül 38 darab parkolóhellyel bővül a Záportározó-tó környéke.

Forrás: Kiskőrös TV 
Facebook bejegyzés, fotó: Domonyi László fb oldal 
Videó: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS
Írta: vira