Írta: vira

Verssel, fuvolajátékkal, tánccal és énekkel búcsúztatták a tanévet a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulói a tanévzáró ünnepségen, melyet 2024. június 26-án este 18 órakor tartottak az intézmény új épületszárnyában.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola ünnepélyes tanévzárója 2024. június 26-án este 18 órakor a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét, melyet Jancsovics Sára, Kertai Gréta és Kothenc Kíra üdítő fuvolajátéka követett, majd Mentovics Éva: Vakáció, vagyis végre szabadság! című versét Mádai András 1.c osztályos tanuló szavalta el.

Lasztovicza László igazgató tanévzáró beszédében összegezte a 2023/24-es tanév főbb eseményeit és eredményeit:

„Intézményünk ebben a tanévben sok sikert könyvelhetett el. Sikeres az angol orientáció, a nyelvórák, ahol az idén is többen középfokú nyelvvizsgát tehettek diákjaink közül. Jól működtek sportköreink és a szakkörök. Lehetett focizni, kézilabdázni, de judozni és sakkozni is. A tehetségeseknek biztosítottuk a versenyzési lehetőségeket és ezt sok kiemelkedő helyezéssel meg is hálálták diákjaink a Tankerületi és más versenyeken. A rendszeres hirdetéseken a kiemelkedő fiatalokat példaképnek állítottuk az egész iskola elé. Meghatóak és szívhez szólóak voltak a közös ünnepségeink, amelyből kiemelkedett az egész város számára bemutatott műsor Nemzeti Ünnepünkön, március 15-én. Volt Saláta Napunk, farsangi bál, Karácsonyi ünnepségen való szereplés, a Nyelvek éjszakája, mely mindazt hivatott mutatni, hogy mennyire gyermekcentrikus intézményünk. A sok siker azt is mutatja, hogy a Bem Iskola egy jó iskola, amelyet meg kell becsülni dolgozóival, és úgy vélem igen jó tárgyi lehetőségeivel együtt. Iskolánk megújult, új épületrészét belakták az alsó tagozatosok.

A mai napon kiosztjuk a bizonyítványokat. E fontos dokumentumban értékeltük az eltelt tanévben végzett munkát, a tantervekben előírt követelmények elsajátítását, a továbblépés feltételeinek megszerzését. Örülök annak, hogy idén is nagyon sokan visznek haza kitűnő vagy jeles bizonyítványt.”

Lasztovicza László igazgató tanévzáró beszédében összegezte a 2023/24-es tanév főbb eseményeit és eredményeit.

Habár a nyolcadik osztályosok jutalmait a ballagáson már átadták, hogy példaként álljon kicsik és nagyok előtt egyaránt, Lasztovicza László igazgató beszédében elmondta, hogy a 2023/24-es tanévben a Bem-díjat megosztva Schmidt Réka és Pohankovics Zsombor kapta, a Jó tanuló – jó sportoló díjat pedig Kálmán Anna nyerte el.

Az ünnepségen természetesen a pedagógusok méltatása sem maradhatott el, így elsőként Péli Andrea vehetett át egy csokor virágot az iskolában végzett színvonalas és lelkiismeretes oktató-nevelő munkájáért, aki a következő tanévtől már másik intézményben fog tanítani.

Lelkiismeretes oktató-nevelő munkájáért Péli Andrea vehetett át egy csokrot.

Idén a Kiskőrösi Tankerületi Központ két dolgozó kiemelkedő munkáját ismerte el egy-egy oklevéllel és jutalommal. A jövő nemzedékéért végzett kimagasló nevelő-oktató munkájáért elismerésben részesült Bella Tibor. Az intézményben végzett áldozatos munkájáért pedig Márkó Lászlóné technikai dolgozó vehetett át elismerő oklevelet. 

A jövő nemzedékéért végzett kimagasló nevelő-oktató munkájáért elismerésben részesült Bella Tibor.

Lasztovicza László igazgató tanévzáró gondolatai után a 7.b osztály táncát csodálhatták meg a jelenlévők, majd a 7. évfolyam közösen énekelte el Vastag Tamás és Vastag Csaba Őrizd az álmod című dalát.

Végezetül a Szózat közös eléneklése után minden diák helyet foglalt saját tantermében, ahol az osztályfőnökök átadták a bizonyítványokat. Jutalomkönyveket vehettek át azok a tanulók, akik kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal, vagy éppen szorgalmukkal öregbítették idén az iskola jó hírnevét.

Szöveg és fotók: Szentgyörgyi Lili

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS