A Kecskeméti Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki akarata ellenére magához húzott, majd az ölébe ültetett egy 10 éves fiút.

-Hirdetés-

A vádirat szerint az ittas férfi tavaly, egy nyári délutánon az egyik kecskeméti iskola közelében megszólította az utcán egyedül sétáló fiút. A vádlott megragadta a gyermek kezét és magához húzta, majd erőfölényét kihasználva az ölébe ültette, átkarolta és puszilgatta a sértettet. Az elkövető a gyermeket, többszöri kérése ellenére sem engedte el.

A fiút végül egy arra járó nő mentette meg a férfi fogságából, aki felfigyelt a fiú segélykiáltást jelentő kézjelzésére és – miután a férfi felszólításra sem engedte el a gyermeket – kirántotta őt az elkövető karjaiból.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kecskemét, 2024. június 28. napján
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS
Írta: vira