Az általános iskolát követően, tegnap délelőtt a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziuma is megtartotta tanévzáró istentiszteletét az evangélikus templomban.
Kapcsolódó cikk
Különleges tanévzáró istentiszteletet tartott a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája
Különleges tanévzáró istentiszteletet tartott a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája
Különleges tanévzáró istentiszteletet tartott a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája június 26-án az evangélikus templomban. Nem megszokott ugyanis, hogy a...

A tanévzáró istentisztelet kezdetén, a Himnuszt követően Arató Eszter iskolalelkész köszöntötte az ünneplő gyülekezetet, majd igét hirdetett és így szólt a diáksághoz:

-Hirdetés-

„Az év talán legszebb ünnepéhez érkeztünk el a mai napon. Az év sok-sok munkáját számok és oklevél formájában fogjátok megkapni. Ott van az a néhány szám, de tudja mindenki, hogy mindezt milyen hatalmas felkészülés előzte meg. Ilyenkor természetes, hogy elkezdődik az összehasonlítgatás, közben pedig felmerül a kérdés: hogyan tovább? Lehet, hogy az itt lévők nagy része már mindent tud, látja maga előtt az utat és biztos abban, hogy merre fog menni, tele van tervekkel. Ugyanakkor biztosan vannak olyanok is közöttetek, akik azon gondolkodnak még, merre tovább, mi az életem. A mai igére visszautalva azt szeretném kérni tőletek, hogy imádkozzatok azért, hogy megtaláljátok a saját utatokat, mert az Isten különleges képességekkel és ajándékokkal áldott meg és hív el a szolgálatra titeket, egy életre. Az lenne a legfontosabb, hogy úgy, és olyan életet éljetek, amire az Isten hívott el titeket, hisz csak az vezet el az igaz boldogsághoz. Lesznek benne mélységek és magasságok, de ne akarjátok mások életét élni!”

Az ünneplő iskolaközösség 

Majd jókívánságait osztotta meg az ünneplő iskolaközösséggel, a VAKÁCIÓ szót végigjárva:

V – Vigyázz magadra a nyáron!
A – Aludd ki magad!
K – Kerüld a rosszat!
Á – Állj készen a jóra!
C – Célod mindenek előtt Isten szeretetének továbbadása legyen!
I – Imádkozz minden nap!
Ó – Óriási dolog, ha eljössz istentiszteletre!

„Szolgáljon testi és lelki épülésetekre! Ámen!”

Máté evangéliuma – Mt 6,33

Majd az imádságot és az Úr áldásának fogadását, valamint egy közös éneket követően Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató tanévzáró beszéde és a jutalmak átadása következett:

„Ahogyan egy mezőgazdasági év véget ér például a szürettel, úgy a tanévnek is kell, hogy legyen lezárása. Ráadásul ha valaminek a végén hálát adunk egy sikeres időszakért, és azt együtt tesszük, közösségben, higgyétek el, az sokkal nagyobb élmény mint egyedül örülni bárminek is. És ezt nem csak az ige hirdeti, hanem József Attila: Nem én kiáltok c. versében is elhangzik: „Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat.”

A diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt szívből gratulált a 4,2-es iskolai átlaghoz, melyet 28 diák kitűnő eredménye is emelt. S ami adatot még külön is kiemelt: iskolai szinten 249 tantárgyi dicséret született, ebből 35-öt „gyűjtöttek be” a 9.A, 54-et pedig a 10.A osztályosok.

Igazgató asszony gratulációját örömmel fogadták a diákok 

Kimagasló tanulmányi eredményéért jutalomkönyvet vehetett át:

Anti Ákos 10.A, Fazekas Laura 10.A, László Tímea Boglárka 10.A, Sipiczki Dóra 10.A, Suba Marcell 10.A, Szőgyi Regina 10.A, Digner Erina 11.A, Nemes Dániel 11.A, Winter Vivien 11.A, Zsíros Hanna 11.A, Kohut Zalán 11.C, Szabó Martin 11.C, Molnár Lőrinc 7.A_g, Podobni Anna   7.A_g, Trunk József 7.A_g, Mester Máté 8.A_g, Oroszi Attila 8.A_g, Gubicza Bence 9.A, László Zsolt István 9.B, Mig Zétény 9.B, Nemes Krisztián 9.B, Péli Szimonetta 9.B, Hirsch Diána 9.C, Pásztor Gergő 8.A_g, Maczelka Boróka 9.A, Lopusni Hanna Lili 9.B, Mészáros Abigél 11.A, Patka Sarolta 11.A, Lavati Réka 11.A, Polereczki Bettina 11.A, Gucsek Martin 11.C, Markó Barbara Zsófia 11.C, Tóth-Zsámboki Dávid 11.D.

A tanévet kimagasló tanulmányi eredménnyel záró tanulókon kívül igazgatónő átadott még néhány olyan sikeres versenyeredményről tanúskodó oklevelet, jutalmat, melyek átadására eddig még nem volt alkalom (az év során már kihirdetett eredmények megtekinthetők az intézmény honlapján, illetve facebook oldalán). Így az országos Töprengő matematikaversenyen elért III. helyezéséért szólította Mester Máté 8.A osztályos tanulót, illetve a versenyszervezők emléklappal jutalmazták László Kudron Ildikó felkészítő szaktanárt is. A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen elért kiváló eredményükért szintén oklevelet vehettek át: Gubicza Bence 9.A, Maczelka Boróka 9.A. László Zsolt István 9.B és Míg Zétény 9.B osztályos tanulók.

A Szokody Fedor tanár úr emlékére alapított díjat és a mellé járó 25 000 forintos pénzjutalmakat ebben a tanévben a következő tanulók vehették át:
Mester Máté 8.A_g, Rácz Milán 10.D, Nemes Dániel 11.A.

Igazgató asszony kihirdette az Év osztálya verseny eredményeit is:    

I. helyezett: 7.A
II. helyezett: 9.B
III. helyezett: 8.A

Ezek az eredmények motiválhatnak, bátoríthatnak másokat is arra, hogy a saját életükben kimagasló eredményeket érjenek el.

A díjátadások után igazgatónő ünnepélyesen lezárta a 2023/2024-es tanévet, majd a Szózat közös eléneklését követően osztályfőnökeiktől átvehették bizonyítványaikat a diákok.

Voltak meglepetések

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (87 db kép)
MEGOSZTÁS