2024. augusztus 30-án, pénteken tartották a Kiskőrösi Óvodák 2024/25. nevelési év nyitó értekezletét a kiskőrösi diákkonyha ebédlőjében. Csatlós Erzsébet igazgató köszöntötte a dolgozókat és tartott tájékoztatást. Az értekezleten többek között szó esett a nyár folyamán megvalósult beruházásokról és felújításokról, karbantartásokról, a gyermeklétszámáról, illetve a személyi állomány alakulásáról is.

Négy kollégától vettek búcsút, akiknek új lehetőséget kínált az élet, így ezentúl máshol tevékenykednek tovább. Név szerint Váriné Szlovák Erika, Dicsa Regina, Bolega Bernadett, és Horváth Éva.

Négy kollégától vettek búcsút
-Hirdetés-

A kollektíva körében három új főt köszöntöttek. Schésztó Angélával a Batthyány utcai óvodában Krisztina mellett, Márkóné Kiss Ildikóval a Kőrisfa Óvodában Albert Amina párjaként, és Tóth Zitával szintén a Kőrisfa Óvodában a Bagoly csoportban találkozhatnak a kisgyermekek és szüleik ezentúl.

A kollektíva körében három új főt köszöntöttek

Az igazgató ismertette a személyi állomány változását és a tagóvodák gyermeklétszámát. Összes dolgozói létszám 61 fő. A Kiskőrösi Óvodák igazgatója Csatlós Erzsébet, általános igazgatóhelyettese Ősziné Dulai Zsuzsanna, szakmai igazgatóhelyettese Hajósné Hertl Edit. Tagintézmény igazgatók: az Erdőtelki Óvodát Tamás Szilvia, a Batthyány Óvodát Szepcsik Mónika, a Szűcsi Óvodát Bozó-Kutyifa Eszter, a Kőrisfa Óvodát Albert Amina vezeti. Az újonnan érkező óvónők mellett minden tagóvodában változások történtek a személyi közösség összetételében. Szeptember elsejétől Énekes Éva a Batthyány utcai Óvodában konyhai dajka szerepkört tölt be, Lengyelné Zsuzsanna a Szűcsi Óvoda dajka közösségét erősíti, Somogyi Marika a Kőrisfa Óvodában látja el feladatait. Valamint a Batthyány Óvodába egy régi új kollégát köszöntöttek Hertlné Simon Rózsa személyében. Orvaczné Bolemányi Bernadett az Erdőtelki Óvodában Tamás Szilvia párjaként lesz óvodapedagógus. Ferró Szintia a Szűcsi Óvodában dajka munkakört fog ellátni a továbbiakban. Csviláne Szabó Dzsenifer ezentúl a Szűcsi Óvoda közösségét erősíti. 

A 2024/25. nevelési évet 361 gyermek kezdi a Kiskőrösi Óvodák valamely intézményében. Ebből a Batthyány Óvodába 129 fő, a Kőrisfa Óvodába 135 fő, az Erdőtelki Óvodában 30 fő, a Szűcsi Óvodában 65 fő.

A Kiskőrösi Óvodák összes dolgozója részt vett a nevelési év nyitó értekezletén

Bemutatásra került a tagintézményekben működő 11 tehetségműhely. A Batthyány Óvodában Barkács manók Slajkó Anikó vezetésével. A Kőrisfa Óvodában Táncoló talpak Albert Amina, Szedd alá! Ősziné Dulai Zsuzsa, Lim-lom műhely Hajósné Hertl Edit, Apróságok kincsesládája Czirokné Gyuricza Aranka, Velem játssz! Betű és szám játékház- Montessori tehetségműhely Csatlós Erzsébet vezetésével. A Szűcsi Óvodában Mesesziget Torgyikné Balogh Noémi, Napraforgók Répáséné Lovász Márta vezetésével. Az Erdőtelki Óvodában Ez a Föld a mi otthonunk Oraveczné Bolemányi Bernadett, Úgy tedd rá! Tamás Szilvia vezetésével.

Szó esett az idei nevelési év 7 munkaközösségéről. Az Ügyes kezek munkaközösség vezetője Hegedűsné Kaposvári Edit, a Környezet-egészségnevelés munkaközösséget Weinhardt Krisztina vezeti, az Anyanyelvi munkaközösség Podobniné Vándor Andrea irányítása alatt működik, Ősziné Dulai Zsuzsa a Dalos Pacsirták, valamint a Tehetségteam élén áll, a BECS munkacsoportot Hajósné Hertl Edit, a Gyermekvédelmi munkaközösséget pedig Bozó-Kutyifa Eszter vezeti.

A szeptemberben induló nevelési év országos szintű legnagyobb újításáról is beszélt Csatlós Erzsébet. Ez nem más, minthogy az iskolák után az óvodákba is bevezetésre kerül a csoportdokumentáció a KRÉTA rendszerben. A kollégákat türelemre és nyitottságra kérte az intézményvezető ez ügyben.

Az értekezleten szóba kerültek az egyéb feladatok is, melyek a tagintézmények mindennapi működését segítik elő, valamint a folyamatos belső kommunikáció fontosságára hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

A nyári óvoda értékelése kapcsán elismerte munkatársai teljesítményét.
Csatlós Erzsébet igazgató köszöntötte a dolgozókat és tartott tájékoztatást

A karbantartási munkák is elkészültek a nyár folyamán. 6 db szúnyogháló ajtót, salgó polcokat, napelemes kültéri lámpákat szereltek fel, porszívó és akkumulátoros csavarhúzókészlet, 2m átmérőjű napernyők került beszerzésre a Kőrisfa Óvodában. Az Erdőtelki Óvoda nagy mikrohullámú sütővel, kisebb hordozható hangszóróval, 2m átmérőjű napernyőkkel, napelemes kültéri lámpákkal gazdagodott, valamint szúnyogháló ajtót és salgó polcokat szereltek fel, a WC tartályokat és a kazánt kicserélték. Utóbbival a fűtés korszerűsítése történt meg. Szülői összefogással SZK bevételből só fal és kiülők, az alvó szoba vakolása, játékbiztonságtechnikai javítások, karbantartás valósult meg az Erdőtelki Óvodában. A Szűcsi Óvoda csoportszobáiba székek, könyvespolc, fedett biciklitároló, magaságyás, kültéri gyerekpad asztallal került beszerzésre, valamint megtörtént a gázkazán és az armatúra cseréje. A Batthyány Óvodában nagy összegű beruházás keretében megvalósult az udvari hajó bontása és új telepítése a talaj tereprendezésével. A Pillangó csoportban kicserélték a parkettát 85 m2-en. Vizes takarítógép és mosógép került beszerzésre. Az SZK hozzájárult az udvari játék és a parketta cseréjéhez, és a játékbiztonságtechnikai javításokhoz, karbantartásához. Elmondta azt is, hogy nagyon elégedett az óvodák tárgyi felszereltségével.

Schaffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szemléletformáló képzést tartott a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00051 azonosítószámú „Kőrisfa óvoda épületének energetikai fejlesztése” című projektről a jelenlévőknek.

Schaffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást

Végül a pedagógus étkeztetésről tartott tájékoztatást Hidasi Noémi.

Hidasi Noémi tájékoztatta a dolgozókat az újdonságokról

Az új munkatársakkal készített riportjainkat hamarosan olvashatják a VIRA.HU-n.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS