Az iskolai közösség szeptember 30 és október 3 között egy különleges, szívhez szóló projektet valósított meg az ÖKO team vezetésével. A diákok és az óvodások egyaránt részt vettek abban a nemes feladatban, hogy hulladék anyagokból puha párnákat készítsenek a menhelyi állatok számára.

A projekt célja nemcsak az újrahasznosítás és környezetvédelem támogatása volt, hanem a szeretet és törődés kifejezése azok az állatok iránt, akik az utcáról, rossz körülmények közül kerültek a menhelyre. A gyerekek lelkesen fogtak hozzá a feladathoz: felcsíkozták a hulladék anyagokat és gondosan megtömték a párnahuzatokat, hogy az állatok kényelmes pihenőhelyhez jussanak.

-Hirdetés-

A kész párnákat a Megóvlak Állatbarát Alapítványhoz vitték el, ahol Marton Györgyné, az Alapítvány elnöke nagy örömmel fogadta a csapatot. A gyerekek betekintést nyerhettek az alapítvány működésébe: meglátogatták a cicákat, és megcsodálhatták a kutyákat is, akik közül néhányat még megsimogatni is lehetett. A párnák végül a cicákhoz kerültek, akik azonnal birtokba vették az új kényelmes fekhelyeket.

A látogatás során nemcsak a menhelyi állatok részesültek ajándékban, hanem a gyerekeket is meglepetés érte: az Alapítvány brownie szeletekkel köszönte meg a kedvességüket és odaadásukat.

Ez a kezdeményezés nem csupán az állatokról szólt, hanem a gyerekek szívét és lelkét is gazdagította. Megtanulhatták, hogy a legkisebb tettek is nagy hatással lehetnek mások életére – legyen szó emberekről vagy állatokról. Az együttműködés ereje, a kreativitás és a gondoskodás példájával mindannyian gazdagabbak lettünk.

Szöveg, képek: Kiskőrösi EGYMI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS