A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó együttesei közül az U15-ös lány csapat a vármegyei korosztályos bajnokságban szerepel. A fiatalok egy vereség és egy győzelem után várták a harmadik mérkőzésüket, amikor október 5-én hazai környezetben léptek pályára.

A kiskőrösi lányok a bajnokságot Jánoshalmán kezdték, ahol az Arany Bácska együttesétől 3-2 arányú vereséget szenvedtek, majd a kiskunfélegyháziakat idegenben győzték le 3-1-re.

-Hirdetés-

Ezt követően a kiskőrösiek a Kiskunhalasi FC fiataljait látták vendégül, akik ellen 3-2-es (2-1) győzelmet arattak: Lajkó – Takács A., Takács T., Jaksa, Jónás, Csernik, Szabó N. Csere: Milánkovics, Tamás, Danics, Faragó, Rácz, Zsikla.

Rosszul kezdődött a találkozói a kiskőrösiek számára, mivel a 6. percben Szabó Nóra öngóljával a vendégek szereztek vezetést (0-1). Az esőzések miatt mély talajú pályán elsősorban a küzdelem dominált, de a nehéz körülmények ellenére is voltak helyenként szép megoldások. A 8. percben büntetőhöz jutottak a kiskőrösiek, amit Csernik Zoé értékesített magabiztosan (1-1). A lelkesen játszó és nagyot küzdő kiskőrösiek a 37. percben egy szép akció végén Zsikla Dominika találatával megszerezték a vezetést (2-1). A kiskunhalasiak a 44. percben egy védelmi hibát kihasználva, kapu előtti kavarodás után Kollár Vanessza találatával kiegyenlítettek (2-2). A második félidőben több veszélyes támadása volt mindkét csapatnak, de a mindent eldöntő találat mégis egy rögzített helyzetből született meg. Az 54. percben szabadrúgáshoz jutottak a kiskőrösiek, amit Szabó Nóra végzett el és lövése után a kapu jobb alsó sarkába vágódott a labda, ami a hazaiak 3-2 arányú győzelmét jelentette.

Csernik Zoltán (a képen balra)
Csernik Zoltán – Kiskőrösi LC edzője:

-A mai ellenfelünkkel korábban játszottunk már egy felkészülési találkozót, amit 1-0-ra megnyertünk és abból kiindulva egy szoros, nehéz mérkőzésre számítottunk. Azt kértem a lányoktól, hogy sokpasszos legyen a játékunk és a támadásinkat kapura lövéssel fejezzük be. A mély talajú pályán a kért dolgokat részben meg tudták csinálni a lányok, de még sok közös munka kell, hogy tovább tudjunk fejlődni. Úgy gondolom, hogy jóiramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk és csak dicsérni tudom a lányokat, mert mindent beleadtak, hogy ma nyerjünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS