Az izsáki képviselőtestület alakuló ülését október 9-én 16 órai kezdettel tartották meg a Városháza Dísztermében. A Himnusz közös éneklésének ünnepi percei után 13 napirendi pontot tárgyaltak meg az új képviselők, amin belül megválasztották a település alpolgármestereit, a bizottsági elnököket és azok tagjait is.

-Hirdetés-

Az idei választásokon Lakatos Tamás polgármester kapott bizalmat az izsákiaktól, hogy az elkövetkező években tisztességgel és Izsákot szem előtt tartva vezesse a várost. Önkormányzati képviselőként pedig Dr. Reznerné Viczián Erzsébet, Dudás László, Mondok Miksa, Rácz Sándor, Rézműves Mihály, Tetézi Attila, Varga István és Végh Tamás tevékenykedhet majd.

Az ülésen elsőként Péli Dénes a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a szavazás eredményét, majd első napirendi pontként mind a testületi tagok, mind a polgármester letették esküjüket, hogy az izsákiakért és Izsák város fejlődéséért, fejlesztéséért fognak elhivatottan dolgozni.

Lakatos Tamás programjának ismertetése után titkos szavazással megválasztották a polgármester helyetteseit. Végh Tamás főállású, míg Rézműves Mihály társadalmi megbízatású alpolgármesterként fogja segíteni a városvezetőt.

Továbbá a testület a három bizottság közül kettőt megválasztott:

Jogi-Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság vezetésével Varga Istvánt bízták meg, mellette helyet kapott még Rácz Sándor képviselő, valamint külsős tagként Fülöp Krisztina.

Kulturális-Egészségügyi és Szociális Bizottság vezetésével Tetézi Attilát bízták meg, mellette helyet kapott még Dudás László képviselő, valamint külsős tagként Vigh-Kanizsai Ágnes.

Az Oktatási-Ifjúsági és Sportbizottságról és annak tagjairól a következő testületi ülésen születik döntés.

Eredményes és jó munkát kívánunk az újonnan megválasztott testületnek!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS