A Világgyalogló (Hó)nap országos programsorozat célja az emberek figyelmének felhívása a mozgás fontosságára és a természetben eltöltött idő testi-lelki előnyeire. A tavalyi nagy siker után a Bócsai Boróka Általános Iskola és a Bócsa Község Oktatásáért, Közművelődéséért Alapítvány ismét megrendezte ezt a nagyszerű programot.

-Hirdetés-

Bócsa a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekszik, ahol változatos erdők, homokdűnék és védett területek fogadják az ide látogatókat. A túra útvonala ezen a gazdag természeti tájon vezet keresztül, ahol a résztvevők nemcsak a friss levegőt, a alföldi buckás tájat élvezhetik, hanem jókat beszélgethetnek, így közösség építő szerepe is van.

Közel 80 fő – fiatalok, családok gyerekekkel, kisbabákkal, nagymamákkal, nagypapákkal – indult el az erdei útra. Sétáltunk, beszélgettünk, élveztük az őszi napsütést.

A szervezők gondoskodtak arról is, hogy a túra végén egy közös piknikkel záruljon az esemény, ahol a résztvevők együtt pihenhetnek és beszélgethetnek. A kínált ételek között helyi termékek, házilag készült fermentált zöldségek is helyt kaptak.

Összegzésül, a bócsai erdei túra nemcsak a természet szépségeit kínálja, hanem a mozgás és az egészséges életmód ünneplését is. Ez az esemény segít közelebb hozni az embereket a természethez, miközben a gyaloglás egyszerű, de rendkívül hatékony formáját népszerűsíti a testi és lelki jólét érdekében.

Szervezők,, szöveg és fényképek: Bócsai Boróka Általános Iskola Bócsa Község Oktatásáért Közművelődéséért Alapítvány

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira