Izsákon idén is nagy szeretettel emlékeztek meg a szépkorúakról a Városi Idősek Napja alkalmából, amit október 12-én tartottak a sportcsarnokban. Az esemény része annak a nemzetközi kezdeményezésnek, amelyet 1990-ben indított el az ENSZ, és amelynek célja, hogy október 1-jén minden évben világszerte ráirányítsák a figyelmet az idősebb korosztályra és az őket érintő kérdésekre.

-Hirdetés-

Az idősek számára különösen fontos, hogy életük ebben a szakaszában is érezzék a közösség támogatását és az odafigyelést. Az évek múlásával sokan elveszíthetik munkájukat, közösségüket, és sajnos gyakran házastársukat is, ami elmagányosodáshoz vezethet. Ezért az ilyen rendezvények nagy jelentőséggel bírnak, hiszen lehetőséget adnak a találkozásra, a közösségi élet újraélesztésére, valamint a társas kapcsolatok ápolására.

A Városi Idősek Napját Izsák Önkormányzata és a Tegyünk Izsákért Egyesület szervezte, és több mint 230 szépkorú izsáki lakos vett részt az eseményen. A program Lakatos Tamás polgármester köszöntőjével kezdődött, aki szívélyesen üdvözölte a résztvevőket, kiemelve, milyen fontos szerepet játszanak az idősek a város életében.

„Az Idősek Világnapja alkalmából tartott ünnepi megemlékezésünkkel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősebb embereket tiszteljük, nem szabad megfeledkeznünk munkájukról, hiszen nélkülük ma mi sem állhatnánk itt” – kezdte beszédét Lakatos Tamás polgármester.

Ezt követően hangsúlyozta: „Ez a világnap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink irányába tanúsított néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban, a sok mindennapi teendők mellett, sokszor pont azokra az emberekre nincs idő, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Köszönettel tartozunk Önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal, a nehéz időkben is megteremtették és biztosították nekünk fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomdokaikba léphessünk. És hogy töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel és gyűjtsünk olyan sok közös emléket, amennyit csak lehet.”

Beszéde további részében Lakatos Tamás polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a következő generációkra egy jobb világot hagyunk.

Végül azzal zárta gondolatait: „Kívánom Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel és tisztelettel.”

A nap további részében közösségi programok, zenés előadások és vendéglátás színesítették az eseményt, biztosítva, hogy a résztvevők kellemesen és hasznosan tölthessék el az időt egymás társaságában.

Elsőként az izsáki Senior Örömtáncosok tánca tette még különlegesebbé az alkalmat, Antal Ildi vezetésével. Ezt követték a Grapevine tánciskola legkisebb növendékei, akik bájos fellépésükkel mosolyt csaltak minden jelenlévő arcára.

A nap fénypontjaként pedig a Helvéciai Momentán Színjátszó Egyesület négy tagja varázsolta el a vendégeket egy lenyűgöző operaműsorral, amely méltó zárása volt a rendezvénynek.

Majd egy vidám közös „marhajó” pörkölt vacsora zárta az estet, melyet idén is Fejszés József és Petrányi László főzte.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (109 db kép)
MEGOSZTÁS