A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U15-ös gárda az MLSZ Regionális U15 Alap Délkeleti Csoportjának bajnokságában szerepel. A 11 csapatos regionális küzdelemsorozatban a kiskőrösiek a Bács-Kiskun vármegyével határos, szomszédos vármegyék csapataival mérkőznek meg.

-Hirdetés-

Az igen erős mezőnyben a fiúk legutóbb október 26-án hazai környezetben léptek pályára. A kiskőrösi együttes a bajnokság 9. fordulójában a DAFC Szeged gárdáját fogadta, akiktől 7-3-ra (2-2) kaptak ki: Kelemen (Supka) – Mester, Haskó, Láng, Judák, Jáger (Gémesi), Bobek, Pogány, Litauszki, Agócs, Görög (Varga).

Az első félidő nagyon izgalmasan alakult az élcsapatok közé tartozó szegediek ellen. A találkozó 4. percében Bobek Bálint öngóljával szerzett vezetést a vendég együttes (0-1), majd a 8. percben tovább növelték az előnyüket (0-2). A mezőnyben jól focizó és nagy akarással játszó kiskőrösiek azonban a 9. percben Pogány Milán találatával szépítettek (1-2), majd a 22. percben ismét Pogány Milán talált be a szegediek hálójába, amivel sikerült egyenlíteni (2-2). A szünet után mezőnyben közel enyenlő játékerőt képviselt a két csapat, azonban a kiskőrösiek védekezésben nagy hibákat követtek el, amit a szegediek gólokkal büntettek, így a 63. percben 2-6 volt már az állás. Nehezítette a kiskőrösiek helyzetét, hogy a hatodik bekapott gól előtt, amit szabadrúgásból lőttek a vendégek, az utolsó emberként szabálytalankodó Bobek Bálint a kiállítás sorsára jutott. A hazai fiatalok bátran focizva emberhátrányból is gólt szereztek a 70. percben Gémesi Leonárd révén (3-6), a 3-7-es végeredmény pedig a 72. percben lőtt szegedi gól után alakult ki. Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi fiatalok a 6. helyen állnak a bajnokságban 10 ponttal.

Kovács József

Kovács József – Kiskőrösi LC edzője:
Nehézségeink voltak a mérkőzésre való kiállással kapcsolatban, mert három alapemberünk is hiányzott a mai napon, akikre így nem számíthattunk. Tudtuk, hogy egy erős csapattal játszunk, akik az érmes helyekért vannak versenyben, de szerettünk volna hazai környezetben jó eredményt elérni ellenük. A mi keretünk a többi csapathoz képest egy évvel fiatalabb, valamint ebben a küzdelemsorozatban újoncként indultunk, így még kell egy kis idő, hogy beleerősödjünk ebbe a mezőnybe. Az első félidőben nagyon jól beleálltunk a mérkőzésbe, de a szünet után sajnos már nem ezt láttam a csapaton. A második félidőben nagyon sokat hibáztunk, ami nem fér bele egy ilyen mérkőzésbe, és több elkerülhető gólt is kaptunk. Óriási hiányérzetem van a mérkőzéssel kapcsolatban, különösen az első félidőben látottak után, mert szerintem sokkal több volt ebben a mai találkozóban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS