Rég elmúlt már az országos választási kampány ideje és az eredmények is hónapok óta ismertek. A különböző pártok szinte minden lehetséges fórumon megpróbálták népszerűsíteni magukat, így a kampányból a közterületek sem maradtak ki.

-Hirdetés-

A „plakátháború” szenvedő alanyai lettek a villanyoszlopok Kiskőrösön is, sok más településhez hasonlóan. Sajnos egyes pártok plakátjai a mai napig „ékesítik” a város különböző pontjait. Lokálpatrióta lakosként enyhén szólva is szúrja a szemem, hogy a politikai pózícióért harcolók elfelejtették visszaállítani az eredeti állapotot a településen. Ez annyit jelent, hogy minden plakátnak le kellett volna kerülnie április 8-a után 30 napon belül a villanyoszlopokról vagy egyéb helyekről. Voltak, akik plakátragasztóval helyezték fel a kampány időszakában a hirdetéseiket és azok a mai napig a villaoszlopokon csúfoskodnak. Van olyan is a kiskőrösi főtéren, amit ugyan leszedtek, de jól láthatóak még a nyomai a papírnak… A városközponti új világítótestek ilyen módon történő megrongálásra nem hiszem, hogy bárki engedélyt adott volna a pártoknak. Nem beszélve arról, hogy több hónappal április 8-a után miért kell még nézegetnem ezeket a kampány anyagokat? Az üggyel kapcsolatban megkerestem Kiskőrös város jegyzőjét dr. Turán Csabát is, aki elmondta, hogy az önkormányzatnak tudomása van a plakátokról. Megemlítette, hogy intézkedés is történt már ezzel kapcsolatban és felszólította a plakátokat kihelyező szervezeteket, hogy távolítsák el azokat és állítsák vissza az eredeti állapotot. Mindennek záros határidőn belül meg kell történnie, ellenkező esetben az önkormányzat intézkedik a munkálatok elvégzéséről és annak költségét áthárítja az érintettekre. Kíváncsian várom, hogy a politikai koncon marakodó érintett pártoknak lesz-e idejük, erejük és figyelmességük arra, hogy a hátrahagyott „maradványaikat” elhordják vagy majd a „szél viszi el” a választási plakátokat?

Egyúttal szeretnék bíztatni mindenkit, aki még valahol lát április 8-ról visszamaradt pártokat népszerűsítő plakátokat valahol, az küldje el a település és az utca megjelölésével az alfoldi@koroskabel.hu e-mail címre vagy a Facebook oldalra.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS