A 2. alkalommal szervezett táborba a 6-14 éves gyerekek vehettek részt. A tábor idejére a kutyusokat a kutyaiskola biztosította a résztvevőknek. Jó lehetőség ez a gyerekeknek arra, hogy kicsit jobban megismerjék a kutyák viselkedését. A szülőknek pedig, hogy felmérjék gyermekük tényleg felkészült egy állat gondozására.
A szervezők Szabó Judit és Mankovics Márton az idei táborra meglepetéssel készültek. A gyerekek nem csak a kutyákkal ismerkedtek,hanem indiai futókacsákkal is barátkoztak. Megtanulták ezeket az állatokat nem kergetni, hanem terelni. Ehhez csapatban kellett összedolgozniuk és a mai rohanó világunkban egy kicsit lassítani az állatokhoz.
 
A tábor ideje alatt a gyerekek 2 csapatban versenyeztek egymással. Hagyomány őrző és állatokkal kapcsolatos feladatokban mérték össze képességeiket. A hét végére igazi közösségé kovácsolódtak kicsik és nagyobbak egyaránt.
Pénteken délután 17:00-kor a táborozók bemutatóval készültek a szülőknek, nagyszülőknek. Kutyás feladatokkal mutatták meg mit tanultak a héten, illetve a kacsák terelése sem maradhatott el. 
 
A tábor hagyományteremtő céllal indult el egy évvel ez előtt, így előre láthatólag jövőre is megrendezésre kerül. 
 
Fotók:Sz.Á. 
 
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS