Különleges szünidei tábornak adott otthont az orgoványi Végh Birtok. Tóth Klára óvodapedagógus, gyógypedagógus és mozgásterapeuta július végén két alkalommal, egyhetes mozgásfejlesztő tábort vezetett a 4-12 éves korosztály számára. Maga a mozgásterápia a gyerekek esetleges idegrendszeri, tanulási nehézségekben is megnyilvánuló éretlenségén próbál segíteni.

-Hirdetés-

Olyan kiegészítő mozgás-sorozatokat végeznek, amely során a gyerek kénytelen befelé figyelni és összpontosítani, kizárva ezzel a külvilág zavaró hatását. Bár a mozgásterápia nem csodaszer, nem helyettesítheti a tanulást. Abban viszont segítséget nyújthat a problémákkal küszködő gyermekek számára, hogy ne kelljen minden szabad idejüket eredménytelenül tanulással tölteni.

A fejlesztő gyakorlatok mellett másik fő célja a tábornak, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban, akár mezítláb is, és mozogjanak sokat. Erre a helyszín sok lehetőséget biztosít, amit a gyerekek igyekeznek is kihasználni. A közös étkezések, a csendes pihenő alatti zenehallgatás és a társasjátékok mind-mind a gyerekek társas kapcsolatának erősítését szolgálja.

A környező településekről érkezett gyermekek alkotta tábor, reggel kilenctől délután ötig adott elfoglaltságot, melynek végére a gyerekek kellőképpen el is fáradnak. Érdekes módon a mobilok és a tabletek, a tábor alatt nem hiányoztak nekik…

-fg-

MEGOSZTÁS