Több százan keringtek a december hetedikei nyílt nap alkalmából a kiskőrösi Rajz Attila Jégpálya jegén szerdán délután öt és nyolc óra között. A látogatók gyakorlatilag mindent kipróbálhattak a kapura lövéstől a jégkorongosok szereléséig. Mindeközben a Mikulás is besettenkedett a jégre, a legkisebbek legnagyobb örömére.

-Hirdetés-

Nem az első alkalom, hogy ingyenes jégpálya látogatási lehetőséget nyújt a HC Kiskőrös. Az október végére szervezett közönségkorcsolyázásra kicsiket és nagyokat egyaránt vártak. A bérelhető korcsolyák az utolsó darabig gazdára találtak a program első órájában. Most sem volt ez másként: a megnyitó idején már kígyózó sor állt a bejáratnál. Kiskőröstől Hartáig sokan eljöttek megnézni, milyen is az a kiskőrösi jég.

15392882_1246149265435031_2765415169717760206_o

 

A kicsiknek szóló nagy kaland már a beléptetéskor megkezdődött. A regisztrációs pontnál ugyanis egy kis kártyát valamint egy megtöltésre váró, amúgy is ajándékokkal teli gyűjtőzacskót kaptak a gyerekek. Szakmai felügyeletek mellett bárki kipróbálhatta a kapura lövést, az ütőkezelést, a korcsolyázást és magát a jégkorong alapjait is, több más képességfejlesztéssel egybekötve.

15403657_1246149745434983_2565992349481825819_o

Süveges Ödön, a program főszervezője, elárulta, hogy ennek a jeges varázslatnak az ötletét, a tájékozódási futásból vette. – Számunkra nagyon fontos, hogy minél több sportágban otthon legyenek gyermekeink, akár versenyezésen kívül pusztán a játék öröméért. Emellett rendezvényünkkel a komplex nevelésre próbáltuk felhívni a figyelmet, a jégpálya, a téli sportágak népszerűsítése mellett. Fontos jövőbeli célunk, hogy más sportágakkal közösen, baráti és kölcsönös segítséget nyújtsunk, mert a gyermeknevelés fő célja, hogy egészséges felnőtteket neveljünk, mindazok mellett, hogy lehetőséget biztosítunk a profi karrierhez és addig vezető tehetséggondozásban – emelte ki az edző. Majd hozzátette: mint más csapatsportágaknak, a miénknek is alapja, az atlétika, az úszás, a torna. Épp ezért több ezekről szóló kiadvánnyal, tájékoztatóval készültünk a nyílt napra melyekből kiderült, hogy például nyáron mit csinálunk, miért fontos nekünk a labdarúgás, a kézilabda (szivacskézi), de egy tévhitet is sikerült eloszlatni a látogatók között a jégkorong durvaságát illetően. Összességében elégedettek lehetünk, mert közel száz közintézmény, rengeteg környékbeli település vett részt a programunk népszerűsítésében, amely magára Kiskőrösre is felhívta a figyelmet, de a támogatóink felajánlásai, mind infrastruktúrában, mind a kultúrában is bemutatták a helybeli értékeket és ki tudja, akár külön „hokis” osztályok indulhatnak egyszer a városban. Nálunk egy edző, egyszerre akár 80 gyereket is  meg tud mozgatni a jégen, nem monoton módon. Erről a közeljövőben az iskolákba, óvodákba eljuttatjuk a jégkorongszövetségünk által készített anyagokat, hogy senki ne kínszenvedésként fogja fel a korcsolyázást, hanem bátran éljenek az általunk kínált lehetőségekkel – zárta szavait a főszervező.

Szekeres Károly, klubelnök hozzátette: sokan érdeklődnek a csapat, és a pálya iránt, de mivel nem tudják pontosan, hogy mi miként működik itt, nehezebben veszik rá magukat, hogy egy átlagos hétköznap is kilátogassanak, akár délelőtti iskolarendszerű oktatásunkra, akár foglalkozásainkra. Nekik is lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy most korlátok nélkül, mindent megnézhessenek, kipróbálhassanak, amiről eddig csak ábrándoztak – mondta.

15418388_1246149365435021_3824094520085779793_o

Az egyesület azon gyerekeinek bemutató mérkőzése, akik a Kiskőrösi Hírek című lap címoldalán is szerepeltek novemberben, nagy sikert aratott, ahogyan a jégkészítés bemutató is, ami előtt a Mikulás is megérkezett krampuszával és rénszarvasaival a pályára.

A pontgyűjtő kártyák az este második részére szépen beteltek, ami alapján, kori és hokisuli jegyeket sorsolt ki a klub, amely december 12-én indul és amire további jelentkezőket  is örömmel várnak.

A nyertesek listája a kártyaszámmal:

Grausza Dóra 20
Juhász Ádám 12
Torgyik László 38
Pivarcsi Bence 13
Torgyik Tímea 37
Csáki Benett 2
Faragó Izabell 35
Kovács Regina 26
Molnár Ferenc 36
Juhász Fanni 11
Vincze Sarolta 34
Kudron Nóra 14
Csáki Hanna 3
Oroszi Csenge 9
Mészáros Katica 19
Rákoczi Benedek 15
Kudron Csenge 41
Törteli Kincső 18
Erdős Dorka 25
Péter-Szabó Patrik 10

Forrás: kiskorosikori.hu

MEGOSZTÁS